Skip to main content
Informatie

Kwaliteit en gezondheidseisen van pvc vloeren

By 23 januari 2024No Comments

Zorgen over kwaliteits- en gezondheidseisen van pvc vloeren

De Paal parket - Houten vloer

Graag willen wij je informeren over de kwaliteits- en gezondheidseisen van pvc vloeren want, recent heeft het Algemeen Dagblad (afgekort tot AD) en het Eindhovens Dagblad (ED) een artikel gepubliceerd over de gezondheidsrisico’s van pvc vloeren. Wij kunnen ons voorstellen dat de inhoud van dit artikel vragen bij je oproept en dat je jezelf wellicht zorgen maakt over de gezondheidsrisico’s van pvc vloeren die wij aanbieden. De Paal Parket hecht ontzettend veel waarde aan gezondheid en het milieu. Daarom zijn al onze pvc vloeren 100% ftalaatvrij, voorzien van veilige weekmakers en worden ze getest op de hoogste kwaliteits- en gezondheidseisen. Dit is ook van toepassing op onze pvc vloeren die we in het verleden hebben gelegd, sinds het begin van onze activiteiten met pvc vloeren hebben deze dezelfde samenstelling behouden.

Volledig ftalaatvrije productie

Bij de productie van pvc vloeren worden er weekmakers gebruikt om het product flexibel te maken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van ftalaten als weekmaker. Ftalaten blijven echter niet opgesloten in de vloer, maar verspreiden zich en komen in de omgeving terecht. Dit kan schadelijk zijn voor onze gezondheid waar het artikel aan refereert. De pvc vloeren van De Paal Parket worden daarom volledig ftalaatvrij geproduceerd. Om deze pvc vloeren flexibel te houden, maken ze gebruik van de ftalaatvrije, veilige weekmaker DOTP. Deze niet-ftalaatweekmaker voldoet aan verschillende regelgevingen en normen voor veilig gebruik in producten en is niet schadelijk voor onze gezondheid. DOTP is binnen de EU goedgekeurd en is onderdeel van de REACH-verordening (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen)

Géén DINP in onze pvc vloeren

In het artikel van het AD wordt verwezen naar de weekmaker DINP als mogelijk gevaarlijke weekmaker. Afgelopen zomer is deze weekmaker in Amerika al op een lijst geplaatst met toxische (giftige) stoffen. Onze pvc vloeren bevatten deze weekmaker niet, maar bevatten enkel de veilige weekmaker DOTP.

De combinatie van vloerverwarming en pvc

De combinatie van vloerverwarming en pvc wordt als ‘extra zorgelijk’ bestempeld, omdat dit tot een grotere uitstoot van weekmakers kan leiden. Deze uitkomst is echter niet van toepassing op onze vloeren collecties. Het opwarmen van onze pvc vloeren door middel van vloerverwarming brengt geen gevaren voor de gezondheid en het milieu met zich mee, omdat wij enkel gebruik maken van een veilige weekmaker.

Gezondheidseisen en certificeringen rondom pvc

Wij hebben bewust gezocht naar veilige en duurzame pvc vloeren. Om dat de consument aan te tonen worden onze pvc vloeren door belangrijke instanties getest en gecertificeerd. Zo hebben onze pvc vloeren met het TÜV Proficert Premium certificaat de allerhoogste certificering van TÜV behaald op het gebied van kwaliteit, milieu en gezondheid.

Nieuwste pvc ontwikkelingen

Wij kunnen garanderen dat onze pvc vloeren voldoen aan de strenge eisen om de gezondheid van mensen en het milieu te beschermen. Tevens kijken we voortdurend naar de nieuwste ontwikkelingen op pvc vloeren gebied. Een goed voorbeeld is de MeisterDesign®-vloer, een vinylvloer zonder vinyl. Maar ook zien we een ontwikkeling dat onze PVC producenten meer gebruik gaan maken van een materiaal van een mengsel van TPU (thermoplastic) en PET (thermoplastische polymeer). Dit zijn de bestandsdelen die veel gebruikt worden in drinkflessen en voedingsindustrie. Een groot bijkomend voordeel is dat deze vloeren ook een zeer hoge slijtvastheid hebben. Beide vloertypen zijn Blauwer Engel gecertificeerd, dit is een van de strengste en oudste keurmerken m.b.t. Milieu en veiligheid.

Meer over pvc
Moderne tweekapper - PVC Vloeren - De Paal Parket
Moderne tweekapper - PVC Vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek