Skip to main content

Onderhoud

De Paal parket - Houten vloer

Vakkundig onderhoud

Ambacht en vakmanschap houden bij De Paal niet op wanneer je vloer eenmaal gelegd is. Een vakkundig onderhoud en onderhoudsadvies vormen dan ook onderdeel van onze service. Met een goed onderhoud blijft je houten vloer in goede staat, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Het onderhoud van je houten vloer is afhankelijk van de afwerking die je hebt gekozen. Een houten vloer met een laklaag wordt anders onderhouden dan een vloer met olie of hardwax. Zo is het slim om een vloer met olielaag ieder jaar op intensief gebruikte plekken opnieuw te behandelen met olie, terwijl een vloer met laklaag niet plaatselijk bijgewerkt kan en hoeft te worden. Een hardwaxvloer kun je ieder jaar behandelen met een speciale onderhoudswas. Lees meer over het onderhoud van je houten vloer met laklaag, houten vloer met olielaag en houten vloer met hardwaxlaag. In onze webshop vind je bovendien alle onderhoudsproducten die je voor je houten vloer nodig hebt!

Heb je hulp nodig bij het onderhoud van je houten vloer? Of wil je onze expertise hierbij inschakelen? Lees hieronder onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We staan voor je klaar!

Bekijk onderhoudsproductenBekijk instructiefilmpjes
De Paal - Onderhoud multiplank vloer
De Paal - Onderhoud laminaat vloer

Veelgestelde vragen over onderhoud van je houten vloer

Ik wil een onderhoudsvrije vloer. Wat moet ik kiezen?

We kunnen je vloer afwerken met lak. Aflakken is mogelijk bij iedere houtsoort. Eenmaal droog, vormt de lak een sterke coating waar je geen omkijken meer naar hebt. Hou je niet van glans? Er is ook een speciale matte lak verkrijgbaar. Bovendien is lak er tegenwoordig voor alle kleurvarianten.

Mag ik mijn houten vloer dweilen?

Ja, dat mag. We adviseren om een houten vloer eens in de drie tot vier weken te dweilen met voedende zeep (bij ons verkrijgbaar). Gebruik je geen voedende zeep? Dweil dan met alleen water. Wees terughoudend met overige reinigingsmiddelen of vraag ons om advies. Niet alle middelen zijn namelijk geschikt voor je houten vloer.

Ik heb een vlek of beschadiging in mijn houten vloer. Wat nu?

Gelukkig is het meestal niet nodig om rigoureus te werk te gaan. De meeste vlekken en beschadigingen zijn namelijk goed te verwijderen of (plaatselijk) te retoucheren. Bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgave.

Wanneer heeft mijn geoliede vloer onderhoud nodig?

Dit kun je zelf eenvoudig bepalen door een ‘druppeltest’ te doen. Leg drie druppels water op de vloer, los van elkaar. Ze moeten als een mooi bolletje op het oppervlak blijven liggen. Veeg na 10 minuten de eerste druppel weg, na 20 minuten de tweede en na 30 minuten de derde. Er mogen geen blijvende vlekjes achterblijven. Is dat wel het geval, dan is je olielaag te dun geworden. Afhankelijk van het resultaat bij de eerste, tweede en derde druppel weet je in welke mate je vloer onderhoud nodig heeft. Hoe sneller de druppel een blijvend vlekje vormt, hoe dunner de olielaag is geworden.

Kan ik mijn geoliede vloer zelf onderhouden?

Dat kan. Het beste kun je je vloer schoonhouden met speciale zeep (bij ons verkrijgbaar). Daarnaast behandel je eens per jaar de intensief gebruikte vloerdelen met onderhoudsolie. Het is raadzaam om eens in de 3 tot 4 jaar je gehele vloer een onderhoudsbeurt te geven. Daarvoor kun je het beste contact met ons opnemen. Wij verwijderen dan de oude en vervuilde olielaag en brengen een nieuwe beschermlaag aan.

Moet ik onderhoud plegen aan mijn laminaat- of pvc-vloer?

Nee, een laminaatvloer en pvc-vloer vergen geen onderhoud. Toch kun je soms glansverschillen opmerken. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het reinigingsmiddel dat je gebruikt. We adviseren een mild reinigingsmiddel, zoals een licht ontvettende zeep. Schoonmaken met alleen water kan ook. Gebruik bij voorkeur een licht vochtige dweil.

Hart voor

Service

Ambacht en beleving eindigen niet op het moment dat wij de vloer hebben gelegd. Ook daarna blijven we je graag van dienst! Met een goed advies en/of vakkundige onderhoudsbeurt.

Onderhoudsbeurten

Hart voor

Beleving

Jouw beleving bij De Paal begint bij het eerste contact en eindigt lang nadat wij je vloer hebben gelegd. Tijdens het gehele traject staan wij én de koffie voor je klaar.

Showroombezoeken per jaar

Hart voor

Stijl

De vloer in je huis is zeer bepalend voor de sfeer. Bij De Paal denken we graag met je mee over kleur en stijl, zodat je vloer perfect past bij jou én je huis.

Gegeven adviezen

Hart voor

vakmanschap

Bij De Paal combineren we kennis van oude ambachten met nieuwe technieken, innovaties en mogelijkheden. We hebben hart en respect voor vakmanschap!

Jaar vakmanschap

Heb je vragen over
onderhoud?

De Paal parket - Houten vloer
Neem contact op