Skip to main content

Laminaat

De Paal parket - Houten vloer

Veelzijdig en oersterk

Met een breed scala aan opties en een levensduur van wel 30 jaar, vormt laminaat een zeer interessant en oersterk alternatief voor een houten vloer. Laminaat bestaat meestal uit meerdere lagen van verschillende diktes, die op elkaar zijn gelijmd: een onderlaag van kunststof, een tweede laag van HDF of MDF (houtvezels), een decorlaag die de laminaatvloer zijn unieke uiterlijk geeft en een toplaag van slijtvast kunststof. Laminaat is door het eenvoudige kliksysteem vaak zelf te leggen. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit door ons te laten doen: we staan graag voor je klaar!

Laminaat biedt zeer veel variatie in design en is qua budget een slimme keuze. In onze showroom laten we je graag een breed scala aan opties en mogelijkheden zien. Zo hebben we budgetlaminaat dat vooral geschikt is voor de zolder of slaapkamer, maar ook laminaat van topkwaliteit: geschikt voor ruimtes waar zeer intensief geleefd wordt en qua uiterlijk zelfs door professionals nauwelijks te onderscheiden van hout. Samen met jou bekijken we welke kwaliteit, uitstraling en sfeer het beste bij je passen!

Kleuropties

Je pvc-vloer is leverbaar in verschillende structuren en kleuropties. Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet. Wij geloven echter dat je de beleving van je vloer niet op een plaatje kunt zien. En we weten uit ervaring dat je het beste beeld krijgt van de mogelijke kleuren wanneer je ze in onze showroom ziet. Daarom ontvangen wij je graag voor een persoonlijk adviesgesprek. We geven je dan een deskundig advies over de vloer die bij jou past!

De Paal - Houten vloeren - Taupe
De Paal - Houten vloeren - Summer Beach
De Paal - Houten vloeren - Double Alaska White
De Paal - Houten vloeren - Golden Oak
De Paal - Houten vloeren - Blank
De Paal - Houten vloeren - Summer Oak
De Paal - Houten vloeren - Begone
De Paal - Houten vloeren - Mature
De Paal - Houten vloeren - Alaska White-
De Paal - Houten vloeren - Country Oak
De Paal - Houten vloeren - Dark Oak
De Paal - Houten vloeren - Walnut Dark
Bekijk meer kleuropties

Behandeling

Je laminaatvloer hoeft in principe niet behandeld te worden om slijt- en krasvast te worden. Ook verandert de uitstraling van laminaat niet wanneer je deze behandelt. Een laminaatvloer is eenvoudig zelf te onderhouden. Wil je hier meer over weten? Lees meer over het zelf uitvoeren van het vloeronderhoud of maak je keuze uit onderhoudsproducten in onze webshop.

Legwijzen

Onze laminaatvloeren zijn te leggen in de patronen visgraat en reguliere rechte ‘planken’. Elk patroon geeft een eigen sfeer en uitstraling. Tijdens een bezoek aan onze showroom kun je alle legwijzen zelf bekijken én adviseren wij je graag!

Laminaatvloeren

Rechte plank

Neutraal, rustig en tijdloos. Een houten vloer die je legt als reguliere rechte planken, biedt rust in de ruimte en is nauwelijks aan trends onderhevig.

De Paal - Houten vloer - patroon rechte plank

Laminaatvloeren

Visgraat

Een visgraatmotief brengt samenhang in de ruimte, maakt de ruimte optisch breder en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Traditioneel én weer helemaal van nu.

De Paal - Houten vloer - patroon visgraat

Vloerverwarming en vloerkoeling

In de winter genieten van de heerlijke warmte van vloerverwarming? En in de zomer een aangename koelte creëren in huis? Onze laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Daarmee vormen ze een perfecte combinatie van een sfeervolle uitstraling en een ultiem comfort. Wij adviseren je hier graag over!

Wij zijn lid van het genootschap Vloerverwarming en parket. Op hun website vind je nog meer informatie over vloerverwarming en -koeling in combinatie met parket.

Eigenschappen laminaat

De belangrijkste eigenschappen van laminaat op een rij:

  • Vrijwel niet van hout te onderscheiden
  • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
  • Levensduur: tot 30 jaar (afhankelijk van de gekozen kwaliteit)
  • Van budget tot zeer luxe

Veel gestelde vragen over laminaat

Kan ik vloerstalen lenen om te zien hoe de vloer bij mij thuis overkomt?

Natuurlijk! We vinden het belangrijk dat je het juiste gevoel krijgt bij je vloer. Onze stalen zijn lekker groot, zodat je goed kunt bekijken hoe de vloer het bij jou thuis doet. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Waarom werkt De Paal met eigen vloerenleggers?

Dit doen we, omdat we dan zeker weten dat we met echte vakmensen te maken hebben, die binding hebben met ons bedrijf. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare en betrokken vloerenleggers met hart voor hout. Passie, precisie en perfectie staan bij onze mensen centraal! Bovendien kunnen we onze eigen leggers precies inzetten wanneer dat nodig is (oftewel: wanneer het in jouw agenda past).

Een van deze vloeren in het
echt bekijken?

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek