Skip to main content

PVC-vloeren

De Paal parket - Houten vloer

Praktisch, prijsbewust
en... prachtig!

Pvc-vloeren zijn hot! En als houtliefhebbers worden wij er steeds verliefder op, want sommige fabrikanten maken tegenwoordig zulke prachtige pvc-vloeren dat ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van echt hout. Wil je het naadje van de kous weten over pvc? Caspar Schellekens, de eigenaar van de Paal Parket, heeft de wereld van pvc-vloeren eens goed onder de loep genomen en vertelt je er alles over.

Lees de blog
Moderne gezinswoning - PVC Vloeren - De Paal Parket
Gezinswoning - PVC Vloeren - De Paal Parket

PVC KOPEN BIJ EEN HOUTSPECIALIST? JA, JUIST!

De mooiste pvc-vloer koop je bij een houten vloerenspecialist! Waarom? Wij kijken door een ‘houten bril’ en hebben superveel technische kennis. Hierdoor leggen we de allermooiste pvc-vloeren zoals je ze nergens anders ziet. Wég dus met suffe, kunstmatige vloeren. De Paal Parket heeft een TOP-assortiment van de prachtigste opties in pvc waar zelfs wij als houtfanaten een warm gevoel van krijgen. Meer weten? Kijk snel verder!

Plan een adviesgesprek

Kleuropties

Je pvc-vloer is leverbaar in verschillende structuren en kleuropties. Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet. Wij geloven echter dat je de beleving van je vloer niet op een plaatje kunt zien. En we weten uit ervaring dat je het beste beeld krijgt van de mogelijke kleuren wanneer je ze in onze showroom ziet. Daarom ontvangen wij je graag voor een persoonlijk adviesgesprek. We geven je dan een deskundig advies over de vloer die bij jou past!

De Paal - Houten vloeren - Taupe
De Paal - Houten vloeren - Summer Beach
De Paal - Houten vloeren - Double Alaska White
De Paal - Houten vloeren - Golden Oak
De Paal - Houten vloeren - Blank
De Paal - Houten vloeren - Summer Oak
De Paal - Houten vloeren - Begone
De Paal - Houten vloeren - Mature
De Paal - Houten vloeren - Alaska White-
De Paal - Houten vloeren - Country Oak
De Paal - Houten vloeren - Dark Oak
De Paal - Houten vloeren - Walnut Dark
Bekijk meer kleuropties

onderhoudsarm

Je pvc-vloer hoeft in principe niet behandeld te worden. Ook verandert de uitstraling van je pvc-vloer niet wanneer je deze behandelt. Wel is er de mogelijkheid om een beschermlaag aan te brengen. Door een speciale polymeercombinatie van een polyurethaan onderhoudsmiddel bereik je een snelle opfrissing van bijvoorbeeld loopvlakken, krasjes. Dit is eenvoudig zelf aan te brengen. Wil je hier meer over weten? Lees meer over het zelf uitvoeren van het vloeronderhoud of maak je keuze uit onderhoudsproducten in onze webshop.

Bekijk onderhoudsproducten
PVC De Paal Parket vloer leeg

Legwijzen

Onze pvc-vloeren zijn te leggen in de patronen visgraat, hongaarse punt en reguliere rechte ‘planken’. Elk patroon geeft een eigen sfeer en uitstraling. Tijdens een bezoek aan onze showroom kun je alle legwijzen zelf bekijken én adviseren wij je graag!

PVC-vloeren

Rechte plank

Neutraal, rustig en tijdloos. Een pvc-vloer die je legt als reguliere rechte planken, biedt rust in de ruimte en is nauwelijks aan trends onderhevig.

De Paal - Houten vloer - patroon rechte plank

PVC-vloeren

Visgraat

Een visgraatmotief brengt samenhang in de ruimte, maakt de ruimte optisch breder en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Traditioneel én weer helemaal van nu.

De Paal - Houten vloer - patroon visgraat

PVC-vloeren

Hongaarse punt

De Hongaarse punt brengt contrast in de ruimte en vormt banen naar het licht toe. Je hebt de keuze uit hoeken van 45 of 60 graden. Iedere optie heeft zijn eigen uitstraling.

De Paal - Houten vloer - patroon hongaarse punt

KIES VOOR EEN 'GROENE' PVC VLOER

Heel belangrijk bij PVC is de samenstelling van het materiaal. Want, alhoewel PVC een kunstmatig product is, mag het geen schadelijke stoffen bevatten. Laat u hierin goed adviseren!

Wij van De Paal Parket accepteren absoluut géén pvc-vloeren met schadelijke bestanddelen. We zijn dan ook zeer kritisch en hebben het meest hoogwaardige assortiment met enkel ‘groene’ pvc-vloeren. We vertellen je er graag meer over in onze showroom.

Jaren 30-woning - PVC Vloeren - De Paal Parket

HOUT of PVC ?

Wat ons betreft gaat er niets boven een echte, houten vloer. Een goede pvc-vloer is tegenwoordig echter in veel opzichten gelijkwaardig aan hout. Daarnaast heeft pvc een aantal kwaliteiten die een groot voordeel kunnen zijn. Een pvc-vloer is nog iets kras- en slijtvaster dan hout, is waterbestendig en onderhoudsarm. Én het is vriendelijker voor de portemonnee. Voor jonge gezinnen, winkels en kantoren kan een pvc-vloer een perfecte keus zijn. In onze showroom kunt u beide opties letterlijk naast elkaar leggen. Vind je het moeilijk om te kiezen? Geen punt, wij helpen je graag verder!

Eigenschappen pvc-vloeren

De belangrijkste eigenschappen van een pvc-vloer op een rij:

  • Vrijwel niet van hout te onderscheiden
  • Onderhoudsarm
  • Vochtwerend
  • Slijtvast
  • Werkingsvrij
  • Zeer geluidsarm
  • Ook geschikt voor natte ruimtes (zoals de badkamer)
  • Geschikt voor vloerverwarming en -koeling
  • In alle stijlen leverbaar
Modern kantoorpand - PVC Vloeren - De Paal Parket
Modern kantoorpand - PVC Vloeren - De Paal Parket

Veel gestelde vragen over pvc-vloeren

Hebben jullie een showroom met pvc vloeren?

Jazeker! We hebben een vernieuwde showroom van ruim 150 m2, speciaal voor pvc-vloeren. Hier vind je maar liefst 20 zogeheten ‘showvloeren’, dat zijn grote vloeren van ieder 2,5 m2. Door het grote oppervlak krijg je een goed beeld hoe de vloer er in het echt uitziet.

Daarnaast hebben we een groot aantal pvc-stalen. En wat zo prettig is: onze stalen mag je mee naar huis nemen. Zo kun je in je eigen interieur bekijken welke vloer het mooist staat.

Kan ik vloerstalen lenen om te zien hoe de vloer bij mij thuis staat?

Geen probleem! We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van je nieuwe vloer. Onze stalen zijn lekker groot, zodat je goed kunt bekijken of de vloer mooi staat bij je thuis. Vraag ons er gerust naar.

Daarnaast hebben we een splinternieuwe showroom speciaal voor pvc-vloeren. Hier liggen maar liefst 20 grote showvloeren van ieder 2,5 m2 groot. Dat is bij pvc-vloeren extra belangrijk, omdat deze een terugkerend patroon hebben. Hierdoor kan een pvc-vloer er ‘nep’ uitzien. Dit zie je pas goed op een groot oppervlak. Dankzij onze grote showvloeren kun je dus goed zien hoe de vloer er in het echt uitziet.

Wij selecteren enkel de mooiste vloerenmerken en leggen deze volgens de hoogste norm en techniek.

Hebben jullie gespecialiseerde vloerleggers?

Jazeker! In ons team hebben wij zowel hout- als pvc-specialisten die jouw vloer komen leggen. Het voordeel is dat wij altijd door een ‘houten’ bril kijken. En we leggen een pvc-vloer volgens de allerhoogste norm, zoals we ook houten vloeren leggen.

Onze pvc-vloerenleggers zijn specialisten die tijdens het leggen zeer kritisch kijken naar de planksortering. Er wordt gezorgd dat de vloer zo natuurlijk mogelijk gelegd wordt, zonder dat je een herhalend patroon ziet. Dit is vooral belangrijk bij grote ruimtes. Bij ons mag je een pvc-vloer met een echt hout-gevoel verwachten!

We werken daarnaast met een eigen team zodat we zeker weten dat we met echte vakmensen te maken hebben, die binding hebben met ons bedrijf. Elk van onze vloerenleggers is betrouwbaar en betrokken, met een hart voor kwaliteit. Passie, precisie en perfectie staan bij onze mensen centraal! Bovendien kunnen we onze eigen leggers op elk gewenst tijdstip inzetten (oftewel: wanneer het in jouw agenda past).

Wat zijn de grootste voordelen van een pvc-vloer?

Een pvc-vloer heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te houden. Pvc is heel goed te combineren met vloerverwarming en -koeling en heeft ook nog eens goede geluiddempende kwaliteiten. Daarnaast is de aantrekkelijkere prijs, ten opzichte van hout, ook een voordeel. Het is dan ook vaak een goede optie voor jonge gezinnen, kantoorruimtes en bijvoorbeeld winkelpanden.

Kan het kwaad dat een pvc-vloer van kunststof is?

Wij hebben ons goed in dit onderwerp verdiept en hanteren een strenge selectie met alleen vloeren die geen schadelijke stoffen bevatten. Het is belangrijk dat je je hierin laat adviseren door iemand met kennis van zaken. Er bestaan namelijk ook pvc-vloeren met slechte weekmakers, die de gezondheid kunnen aantasten. In onze blog vertellen we hier meer over.

Bij De Paal komen deze ‘slechte’ vloeren er niet in! Wij leveren enkel 100% veilige pvc-vloeren.

Ik twijfel tussen een houten vloer en een pvc-vloer. Wat nu?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn houtfanaten met veel kennis en kunde over pvc-vloeren. (Zie ook onze blog over pvc-vloeren.) We kunnen je goed adviseren over welke vloer het beste bij jouw wensen past en leggen natuurlijk de verschillen in prijs aan je voor. Zo helpen we je om een goede keus te maken.

In onze waanzinnige showroom met zowel houten als pvc-vloeren kijk je bovendien je ogen uit. Je kunt de verschillen hier letterlijk naast elkaar leggen. Pak gerust een aantal stalen van hout en pvc en bekijk met eigen ogen de kleinste verschillen en details.

Is het slim om een pvc-vloer te kopen bij een houtspecialist?

Ja, juist! Omdat wij specialist zijn in houten vloeren, kijken wij door een ‘houten bril’ naar pvc-vloeren. Hierdoor kunnen we je het beste adviseren over een absolute TOPvloer van pvc die eruitziet als hout. En, niet onbelangrijk: wij hebben alles in huis om een pvc-vloer op de mooiste manier te leggen, volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard waarmee wij onze houten vloeren leggen. Daarom zeggen wij: koop juist een pvc-vloer bij een houtspecialist!

Een PVC vloer kopen bij een houtspecialist? Ja, juist!

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek