Skip to main content

Vertel eens...

De Paal parket - Houten vloer

Hart voor hout zit bij ons diep geworteld. Van duurzaam denken én doen tot vakmanschap. Voor minder dan vijf sterren gaan we niet. Dus zeg het maar: hebben we de plank raak geslagen qua sfeer en afwerking?

De Paal Parket
De Paal - Houten vloer leggen

Heb je nog tips voor ons?

Zeg het ons!

Stuur jouw feedback en/of vragen eenvoudig naar ons toe met dit formulier. Wij zullen, als je dit wenst, contact met je opnemen aan de hand van jouw bericht.

Klanten vertellen

De Paal parket - Houten vloer

Hieronder lees je wat verschillende klanten vertellen over hun vloeren en hun ervaringen met de Paal Parket. Wil je verder rondkijken, neem ook gerust eens een kijkje op bijvoorbeeld onze Instagram of Facebook.

Iets anders dan anders

Wij hebben een nieuwbouwappartement en zijn via vrienden bij De Paal terecht gekomen. Toen we er de eerste keer langsgingen, was dat meteen een heel plezierig gesprek. De adviseur maakte op een prettige manier helder wat onze opties en keuzes waren. Wij wilden vloerverwarming en we hebben twee katten, en het was prettig dat dit in het gesprek en het advies meegenomen werd. Wat wij ook heel netjes vonden, was het feit dat De Paal toen een richtprijs noemde die aan het eind van het traject precies juist bleek te zijn. Daaruit bleek dat het vakmensen zijn, die precies weten waar ze over praten. En dat geeft vertrouwen. Wij wisten al vrij snel dat we een ladderpatroon wilden: iets anders dan anders. Bij De Paal vonden ze dit geweldig: de leggers waren erg enthousiast dat ze dit mochten leggen en er zijn zelfs nog wat andere collega’s van De Paal bij ons wezen kijken, gewoon omdat ze het zo’n bijzonder project vonden. Dat zegt iets over de passie van de mensen.

Alle afspraken die wij met De Paal hebben gemaakt, zijn perfect nagekomen. Ze communiceerden goed over de planning en waren bijvoorbeeld keurig op tijd om diverse metingen te verrichten in ons appartement. Ook het leggen van de vloer is met veel precisie gedaan. Als je kiest voor zo’n bijzondere vloer, dan wil je het wel netjes hebben natuurlijk. Bij De Paal snapten ze dat. Alles was perfect afgewerkt. We weten niet wat de toekomst brengt, maar mochten we ooit weer verhuizen, dan kiezen we zéker weer voor De Paal!

‘s-Hertogenbosch (echtpaar 50+ met 2 katten)

De Paal - Houten vloer woonkamer

Een echte vakspeciaalzaak

Mijn vrouw en ik wilden al heel lang een pvc-vloer in visgraatmotief. Toen we verhuisden naar een nieuwbouw-huurwoning, kwamen we via een vriend bij De Paal terecht. Aangezien wij huren, mocht de vloer niet verlijmd worden. Bij De Paal wisten ze hier raad mee: door gebruik te maken van een verzwaarde ondervloer, hoefde de vloer niet verlijmd te worden en ligt deze toch stabiel in onze woning. Daarnaast was de woning voorzien van vloerverwarming. Ook hier werd rekening mee gehouden.

De Paal is een echte vakspeciaalzaak, een specialist in vloeren. En dat merk je aan alles. Ik had meteen een goed gevoel en alle vertrouwen. De kwaliteit die ze bieden zit in het hele traject: de begeleiding en het advies, het leggen, de levering, de toezeggingen, de garanties… zelfs over de plinten en de droogloopmatten hebben ze meegedacht. Het leggen van zo’n visgraatvloer komt heel nauw: het staat of valt met de expertise van de legger. Die heeft dat dan ook geweldig gedaan! Ook de voorbereiding was erg zorgvuldig: we kregen een impressie van hoe de vloer zou komen liggen, er werden heel nauwkeurige vochtmetingen gedaan en de legger nam goed de tijd om te passen, meten en het materiaal uit te leggen voordat hij begon. Het resultaat is perfect, en we zijn dan ook heel tevreden!

Hedel, Willy Mennen

De Paal - Visgraat houten vloer

Een tijdloze vloer

In 2020 hebben wij een notariswoning uit 1890 gekocht, en we wilden het karakter van deze woning graag behouden. Daarom waren we op zoek naar een tijdloze vloer, passend bij het huis. Via via hoorden wij dat De Paal één van de betere parketteurs is in de omgeving. Mario, onze contactpersoon bij De Paal, was meteen enthousiast en bevlogen toen hij hoorde over onze wensen. Hij heeft ons huis bezocht en legde ons verschillende stalen voor. In goed overleg hebben we zo de uitstraling bereikt die we graag wilden.

Als wij ooit vragen hebben, nemen ze die bij De Paal altijd heel serieus. Ze geven echt de nodige aandacht aan hun klanten. Al in het voortraject verliep alles perfect en volgens planning. Mario vormde ons aanspreekpunt en regelde alles van A tot Z voor ons. Dat is prettig, want je weet dan precies wat je afspreekt. Ze scheppen de juiste verwachtingen en weten deze ook waar te maken. En mocht er iets zijn, dan handelen ze accuraat en komen ze met oplossingen. Wij zijn dan ook heel tevreden!

Veghel, Ron Fransen (gezin met jonge kinderen)

De Paal - Hongaarse punt vloer

Niets is onmogelijk

De Paal is voor ons al een aantal jaren het vertrouwde adres voor houten vloeren en parketvloeren. Er zijn meerdere dingen die prettig zijn aan de samenwerking met De Paal. Zo is de showroom lekker groot; dat geeft een optimale beleving voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast is het persoonlijke contact erg fijn. In de loop van de jaren leer je de mensen goed kennen, en dan onstaat er een gunfactor, een win-winsituatie. Bij De Paal geven ze goed advies, daar steken ze ook veel moeite in.

Waar ze zich bij De Paal ook duidelijk in onderscheiden, is in het maatwerk dat ze leveren in hun eigen fabriek. Iets wat nog niet bestaat, maken zij mogelijk. Ik vind het leuk om nieuwe, creatieve en innovatieve ideeën te bedenken. Bij De Paal zitten daar geen belemmeringen aan; niets is onmogelijk! Dat is voor mij een grote meerwaarde. Een klassieke visgraatvloer met een bies van messing of zwart staal? Bij De Paal kan het. Sterker nog: ze vinden het heel gaaf om dat soort nieuwe dingen op te pakken. Als de vloer is gelegd, krijg ik ook vaak terug van klanten dat dat allemaal heel netjes is gebeurd. Daarin ontzorgt De Paal mij dus echt. Gastvrij, laagdrempelig en innovatief, dat is De Paal voor mij.

Thomas de Gier (interieurontwerper: thomasdegier.com)

De Paal - Massief houten vloer woonkamer

Kwalitatief hoogwaardig

Wij werken al 10 jaar samen met De Paal. Wij leveren projecten van hoog niveau, en als we iets bij De Paal neerleggen, weten we zeker dat het goed komt. Hun kwaliteit zit niet alleen in de vloeren die zij leveren, maar ook in het vakmanschap van het leggen. Het is voor ons heel belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt: vooral de aansluitingen met andere vloerafwerkingen en aansluitingen met de wanden zijn belangrijk. Hier zie je goed of er vakmanschap aan de orde is. Daarnaast zijn ze bij De Paal altijd bereid om met hun know-how mee te denken: zelfs als er iets in de ruwbouw invloed kan hebben op het leggen van de vloer, kijken ze alvast mee. En als ik in het weekend aan een belangrijk project werk, kan ik mijn contactpersoon gewoon bellen. De communicatie loopt goed, ik vind het persoonlijke contact heel prettig en ze ontzorgen mij echt.

De Paal is in staat om mee te denken op allerlei projecten. Zo hebben wij ooit een wijnkelder gemaakt, die 100 jaar oud moest lijken. De vloer moest daarop natuurlijk aansluiten. De Paal heeft die vloer toen helemaal op maat gemaakt: de kleurstelling, de afmetingen van de planken, de afwerking… alles was volledig afgestemd op die oude uitstraling. En dat is slechts één van de vele projecten. Vriendelijk, servicegericht en kwalitatief hoogwaardig: dat is De Paal voor ons.

Sylvia Drijvers (Architectenbureau Drijvers Oisterwijk: drijvers-oisterwijk.nl)

De Paal - Rechte plank vloer

Computer visualisaties

Toen ik voor het eerst bij De Paal kwam, wist ik al precies wat ik wilde: een lichte eikenhouten vloer in een Hongaarse punt. In de showroom waren we er dan ook snel uit. Vervolgens was het belangrijk om goed na te denken over de manier waarop de vloer gelegd zou worden. Hoe lang en hoe breed moesten de planken worden? Leggen we de vloer in de lengte of de breedte? Bij een Hongaarse punt is de belijning heel belangrijk. Je begint niet rechtsonder in de hoek, want dan kom je linksboven niet goed uit. Je werkt vanuit een bepaald punt naar de zijkanten toe. Bij ons was dat de gashaard in het midden van onze woonkamer. Een eyecatcher, die ook het midden van ons legpatroon moest vormen. Van daaruit is er een symmetrisch patroon naar links en rechts gelegd. Door te spelen met de grootte van de plank, kwamen we ook in de hoeken mooi uit.

Daar heeft De Paal een belangrijke rol in gespeeld. Zij maakten op de computer visualisaties van de vloer in onze ruimte. Daarbij hebben ze de planken op verschillende manieren ingetekend in de plattegrond, zodat we hier een keuze in konden maken. Onze adviseur Gerjan bracht ons daarbij op het idee om de vloer een kwartslag te draaien, zodat we nét even iets anders kregen dan de standaard. Ik was daar zelf nooit opgekomen, maar ben heel blij dat we dat van hem hebben aangenomen. Net zoals ik met die visualisaties heel blij was. Door die goede voorbereiding en nauwkeurige uitwerking ligt onze vloer er nu prachtig in. Ook het leggen is door een echte vakman gebeurd. Heel nauwkeurig, heel professioneel, en alles werd na afloop ook nog eens netjes opgeruimd en gepoetst. Wij zijn dan ook heel tevreden!

Helmond, Saskia Veldboer (gezin met 2 kinderen & hond)

De Paal - Hongaarse punt vloer

Vragen over jouw vloer?

De Paal parket - Houten vloer
Neem contact op