Skip to main content

Onderhoud

Onderhoud houten vloer met hardwaxlaag

Hardwax is een coating die tussen lak en olie in zit. De combinatie van olie (90%) en wax (10%) maakt de vloer glad en vol van uitstraling. De gemiddelde levensduur van een hardwax-laag is zo’n 10 jaar (mits goed onderhouden).

Hieronder leggen wij je graag uit hoe je je houten vloer met laklaag optimaal onderhoudt. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Kom gerust bij ons langs of neem contact met ons op. We adviseren je graag over het onderhoud en de juiste reinigingsmiddelen. In onze webshop vind je bovendien alle onderhoudsproducten die je voor je houten vloer nodig hebt!

Bekijk onderhoudsproducten

Onderhoud per maand

Je houdt je houten vloer in conditie door deze iedere maand te reinigen met voedende zeep. Gebruik een uitgewrongen, iets vochtige dweil om de hardwax aan te brengen. Let op: de wax kan ervoor zorgen dat je plaatselijk intensief moet boenen om de vloer glansvrij bij te werken.

Onderhoud per jaar

We raden aan om je houten vloer met hardwax-laag ieder jaar te onderhouden met onderhoudswas of olie. Gebruik daardoor een droge, niet-pluizige doek. Voor het beste resultaat neem je vóór het onderhoud contact met ons op. Wij geven je graag gerichte tips en instructies.

Onderhoud per vijf jaar

Je houten vloer blijft het mooiste wanneer je de hardwax-laag iedere drie tot vijf jaar vervangt, afhankelijk van het gebruik. Het aanbrengen van een nieuwe hardwax-laag kun je zelf, maar we adviseren je om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag deskundige tips of nemen je al het werk uit handen. Onze specialisten zorgen dat je vloer weer straalt als nieuw!

Onderhoud door ons laten verzorgen?

Onderhoudsproducten voor vloeren met een hardwaxlaag

Bij de Paal hebben we een groot assortiment aan onderhoudsproducten voor je vloer: producten waar wij zelf ook mee werken. Je kunt deze producten bestellen in onze webshop, of voor een persoonlijk onderhoudsadvies langskomen in onze showroom. We leggen je graag uit welke producten voor jouw vloer het meest geschikt zijn.

Bekijk onderhoudsproducten
De Paal - Onderhoud
De Paal - Onderhoud

Heb je vragen over
onderhoud?

Neem contact op