Skip to main content

Onderhoud

Onderhoud houten vloer met laklaag

In een laklaag dringt gegarandeerd geen vocht en vuil door. Het is een sterke, vochtbestendige coating die weinig onderhoud vergt. Een minpuntje van een laklaag is dat eventuele beschadigingen wat lastiger bij te werken zijn. Een laklaag gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee, mits goed onderhouden.

Hieronder leggen wij je graag uit hoe je je houten vloer met laklaag optimaal onderhoudt. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Kom gerust bij ons langs of neem contact met ons op. We adviseren je graag over het onderhoud en de juiste reinigingsmiddelen. In onze webshop vind je bovendien alle onderhoudsproducten die je voor je houten vloer nodig hebt!

Bekijk onderhoudsproducten

Onderhoud per maand

Je houdt je houten vloer in optimale conditie door deze minimaal eens per maand te dweilen met reinigende vloerzeep (gebruik een uitgewrongen, iets vochtige dweil).

Onderhoud per jaar

Om hardnekkig vuil te verwijderen, is het raadzaam om je houten vloer eens per jaar met een intensiefreiniger te verzorgen.

Onderhoud per vijf jaar

Om je houten vloer extra glans en voeding mee te geven (bijvoorbeeld waar veel gelopen wordt), zijn polish-producten verkrijgbaar. Daarmee zorg je voor een prachtige (extra) glans, precies op de plekken waar jij dat wenst.

Onderhoud door ons laten verzorgen?

Onderhoudsproducten voor vloeren met een laklaag

Bij de Paal hebben we een groot assortiment aan onderhoudsproducten voor je vloer: producten waar wij zelf ook mee werken. Je kunt deze producten bestellen in onze webshop, of voor een persoonlijk onderhoudsadvies langskomen in onze showroom. We leggen je graag uit welke producten voor jouw vloer het meest geschikt zijn.

Bekijk onderhoudsproducten
De Paal - Onderhoud
De Paal - Onderhoud

Veelgestelde vragen over onderhoud van je houten vloer met laklaag

Ik wil een onderhoudsvrije vloer. Wat moet ik kiezen?

We kunnen je vloer afwerken met lak. Aflakken is mogelijk bij iedere houtsoort. Eenmaal droog, vormt de lak een sterke coating waar je geen omkijken meer naar hebt. Hou je niet van glans? Er is ook een speciale matte lak verkrijgbaar. Bovendien is lak er tegenwoordig voor alle kleurvarianten.

Ik heb een vlek of beschadiging in mijn houten vloer. Wat nu?

Gelukkig is het meestal niet nodig om rigoureus te werk te gaan. De meeste vlekken en beschadigingen zijn namelijk goed te verwijderen of (plaatselijk) te retoucheren. Bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgave.

Heb je vragen over
onderhoud?

Neem contact op