Skip to main content
Blog

Tips vloer bij houten keuken

By 24 juni 2024No Comments

De perfecte match: een houten vloer in je houten keuken

De Paal parket - Houten vloer

Een houten keuken is tijdloos en straalt warmte en charme uit. Hout is bovendien een erg duurzaam product en heeft een uitnodigende sfeer. Met welke vloer combineer je een houten keuken? Een houten vloer versterkt het authentieke karakter van je houten keuken en is dus zeker een goede optie. Kies je echter voor een echte houten vloer of een PVC-vloer met houtlook? Ontdek de verschillen en onze tips.

Een samenhangend geheel

Een houten vloer sluit naadloos aan op de warme uitstraling van een houten keuken en creëert een samenhangend geheel. Kies qua kleur een houten vloer die prachtig samengaat met de natuurlijke elementen in je keuken en zorgt voor een fijn contrast. Heeft je keuken een lichte uitstraling en licht keukenblad en wil je de frisse, ruimtelijke uitstraling behouden? Kies dan ook voor een lichte houten vloer. Voor meer contrast combineer je een keuken met lichte keukenkasten en een donker keukenblad met een donkere vloer. Bestaat je keuken uit keukenkasten van donker hout en een donker blad, kies dan een medium tot lichte houten vloer.

PVC-houtlook vloer

Met een PVC-vloer met houtlook ervaar je veel voordelen. Een PVC-vloer is waterbestendig, duurzaam en heel eenvoudig te onderhouden en daarmee ideaal te combineren met een houten keuken. Bovendien zijn de PVC-vloeren van De Paal Parket nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Net zoals een echte houten vloer kan een PVC-vloer in verschillende patronen worden gelegd. Kies bij een smalle keuken bijvoorbeeld voor een PVC-visgraat vloer om de ruimte optisch te vergroten.

Je houten vloer beschermen in de keuken

Om je vloer te beschermen tegen vocht en vuil behandel je een houten vloer met hardwax of een olielaag. Door 1 à 2 keer per jaar plaatselijk een nieuwe olielaag aan te brengen kun je langere tijd genieten van je houten vloer in de keuken. Kies je voor een PVC-vloer dan hoeft je vloer in principe niet te worden behandeld, wel is er de mogelijkheid om een beschermlaag aan te brengen. Door een speciale polymeercombinatie van een polyurethaan onderhoudsmiddel bereik je een snelle opfrissing van bijvoorbeeld loopvlakken en krassen.

Benieuwd hoe je een houten vloer kunt combineren met een houten keuken? Bekijk dan onze Pinterest pagina en laat je inspireren.

Gezinswoning - PVC Vloeren - houten keuken - De Paal Parket
Gezinswoning - PVC Vloeren - houten keuken - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek