Skip to main content
Blog

Houten vloer combineren met Hotel Chique en Japandi

By 24 juni 2024No Comments

Welke houten vloer past bij een Hotel Chique- en Japandi stijl?

De Paal parket - Houten vloer

Een Hotel Chique en Japandi interieur worden steeds populairder. De Hotel Chique stijl kenmerkt zich door een luxe, verfijnde uitstraling en de Japandi stijl combineert minimalisme met neutrale kleuren. Bij beide stijlen is een houten vloer een echte aanvulling op het interieur en zorgt het voor een samenhangend geheel. Een houten vloer is beschikbaar in diverse kleuren en patronen, hoe maak je de juiste keuze? Lees snel verder.

Een hotel Chique stijl

Luxe en elegant dát is de Hotel Chique stijl. Met de juiste houten vloer creëer je een stijlvolle uitstraling. Een donkere houten vloer past perfect in deze interieurstijl omdat het luxe en exclusiviteit uitstraalt. Kies vervolgens voor een breed plankformaat en laat deze in een visgraatpatroon of Hongaarse punt patroon leggen. Door te kiezen voor brede planken creëer je een ruimtelijk gevoel. Een visgraatpatroon of Hongaarse punt zorgen voor een moderne, maar verfijnde look.

De Japandi stijl

Het Japandi interieur combineert een Scandinavische interieurstijl met Japanse designprincipes. Het resultaat is een minimalistisch, fris interieur met natuurlijke elementen. Een houten vloer past daarom perfect bij deze interieurstijl. Kies voor een lichte houten vloer dat zorgt voor rust en sereniteit. Hoewel brede planken zorgen voor een ruimtelijk gevoel en een moderne uitstraling hebben passen smalle tot medium planken beter bij de minimalistische Japandi stijl. Kies ook voor een eenvoudig legpatroon: rechte planken passen bij de eenvoudige subtiele uitstraling van Japandi.

Combineer beide stijlen

Ben je enthousiast over beide stijlen? Dan kun je de verschillende elementen van de interieurstijlen ook heel goed combineren. Zorg voor een goede balans tussen luxe en minimalisme. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale basis door een lichte houten vloer te plaatsen met subtiel patroon. Door een lichte vloer in visgraatmotief of Hongaarse punt te leggen voeg je luxe toe aan de ruimte zonder dat de minimalistische uitstraling van de Japandi stijl wordt verstoord.

Laat je inspireren: bekijk onze Pinterest pagina en ontdek hoe een houten vloer onderdeel kan zijn van jouw Hotel Chique- of Japandi interieur.

Houten vloer - hotel chique - de Paal Parket
Riant appartement - Houten vloeren - Japandi stijl - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek