Skip to main content
Blog

Visgraat vloer met verschillende interieurstijlen

By 17 juni 2024No Comments

Hoe combineer je een visgraat vloer met verschillende interieurstijlen?

De Paal parket - Houten vloer

Een visgraatmotief brengt samenhang in de ruimte, maakt de ruimte optisch reder en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Traditioneel én weer helemaal van nu. Bovendien is een houten of laminaat  visgraat vloer een hele veelzijdige keuze, de vloer is namelijk goed te combineren met diverse interieurstijlen: van een modern interieur tot industrieel en landelijk. Benieuwd hoe? Lees dan verder en laat je inspireren.

Een modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke, minimalistische meubels en neutrale kleuren. Ga voor een visgraat vloer in een lichte kleur. Vervolgens kun je contrast toevoegen door het toevoegen van verschillende texturen. Een PVC-visgraat vloer is bijvoorbeeld mooi te combineren met een zacht, hoogpolig tapijt in een donkere kleur, denk hierbij aan antraciet. Vul aan met accessoires in materialen zoals linnen, velvet en wol. Dit zorgt voor warmte en diepte.

Industriële interieurstijl

Een industriële interieurstijl geeft je woning een stoere, ruwe maar ook elegante uitstraling. Een donkere visgraat vloer past perfect bij deze stijl, het donkere hout geeft een industrieel gevoel. Bovendien zorgt de donker kleur voor een trendy, warme uitstraling. Combineer met ruwe, natuurlijke materialen zoals beton, metaal en baksteen. Door te werken met metalen accenten in het interieur zoals een stalen frame voor je bank of stoelen, houd je de focus op de visgraat vloer. Zo dient je visgraat vloer als echte eyecatcher in je woning.

Landelijke stijl

Creëer een harmonieus geheel met je visgraat vloer. Een landelijke stijl heeft een warme, uitnodigende sfeer. Zeker in combinatie met een visgraat vloer. Ga voor een PVC-visgraat vloer of laminaat visgraat in een warme houttint, zoals walnoot of eiken. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van rustieke meubels, en het gebruik van veel hout. Door een eiken visgraat vloer te combineren met kleuren zoals beige, bruin en groen wordt een rustige en ontspannen sfeer gecreëerd.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan onze Pinterest pagina.

Klassieke visgraat - PVC Vloeren - De Paal Parket
Klassieke visgraat - PVC Vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek