Skip to main content
Blog

De verschillen laminaat en PVC-vloer

By 17 juni 2024No Comments

De verschillen tussen laminaat en een PVC-vloer

De Paal parket - Houten vloer

Het kiezen van een vloer kan een lastige keuze zijn, omdat er veel verschillende materialen beschikbaar zijn. Ben je op zoek naar prijsbewuste vloer, maar wel met de uitstraling van een echte houten vloer? Dan zijn laminaat en een PVC-vloer een goed alternatief. We lichten hieronder al een aantal verschillen toe. Wil je nog meer inspiratie of advies welke vloer het beste past bij jouw woning en ruimte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Duurzaam en veelzijdig laminaat

Laminaat is een oersterk, duurzaam alternatief voor een houten vloer. Laminaat heeft een breed scala aan opties en een levensduur van wel 30 jaar. Wellicht ben je wel bekend met kliklaminaat, door het eenvoudige kliksysteem kan laminaat vaak zelf worden gelegd indien je voor rechte planken kiest. Rechte planken zijn neutraal, rustig en tijdloos. Heb je echter visgraat laminaat? Dan is het raadzaam om laminaat te laten leggen door onze professionele vloerleggers. Zo ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

PVC-vloeren: praktisch en prijsbewust

Een PVC-vloer is tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten vloer en is net als laminaat dus een goed alternatief. Alhoewel laminaat nog een laag van houtvezels heeft, bestaat een PVC-vloer volledig uit (duurzaam) kunststof. Een PVC-vloer leggen is daarom ook een bewuste keuze. De Paal Parket is zeer kritisch en heeft alleen het meest hoogwaardige assortiment met enkel ‘groene’ pvc-vloeren zonder schadelijke stoffen. Bovendien is een PVC-vloer leverbaar in veel verschillende structuren en kleuropties.

PVC-vloer of laminaat

Een PVC-vloer is zeer geluidsarm, vochtwerend en ook geschikt voor natte ruimtes. Wil je dus een vloer met houtlook leggen in de badkamer of op de bovenverdieping, dan is een PVC-vloer een goede keus. Laminaat heeft een erg lange levensduur, en met de juiste ondervloer zorg je er ook voor dat geluiden worden gedempt. Beide vloeren zijn uitstekend als vloerbedekking en zijn te leggen in verschillende patronen. Zo zijn ze allebei beschikbaar als rechte planken en in het visgraatmotief. Kies je voor een PVC-vloer dan hebben we zelfs enkele opties beschikbaar in het Hongaarse punt patroon.

Moderne tweekapper - PVC Vloeren - De Paal Parket
Karakteristieke jaren 40-woning - PVC Vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek