Skip to main content
Informatie

Houten vloer vs pvc vloer

By 16 januari 2024januari 23rd, 2024No Comments

Hout versus pvc

De Paal parket - Houten vloer

Zoals je op de website ziet, kun je bij ons terecht voor zowel houten vloeren als pvc vloeren. Maar wat zijn precies te verschillen? We laten je hier graag kennis mee maken. Dit doen we door kort de voordelen van beide vloeren uit te lichten. Hopelijk wordt het zo eenvoudig om te bepalen welke vloer het beste aansluit bij jouw levensstijl en smaak. Dus overweeg jij een houten vloer of een pvc vloer met visgraat patroon, dan wordt de keuze voor een bepaalde plank heel wat makkelijker.

De uitstraling

Allereerst is de uitstraling een belangrijke factor wanneer gekozen wordt voor een vloer. Onze houten vloeren zijn gemaakt van een hard houten plank en een houten berken multiplex als drager. Hierdoor wordt een natuurlijke en warme uitstraling gegarandeerd. Een pvc-vloer is daarentegen gemaakt van kunststof met een houtlook uitstraling. Waardoor ze nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid verschillen de vloeren ook van elkaar. Beide vloeren zijn erg duurzaam maar hout gaat een leven lang mee doordat de houten planken meerdere malen te schuren zijn. Pvc kent het voordeel dat met eventuele schade een plank eenvoudig te vervangen is, maar ook deze vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik.

Het onderhoud

Duurzaamheid hangt natuurlijk samen met het onderhoud; hoe intensief wil je bezig zijn met het onderhoud van jouw vloer? Bij een houten vloer ligt het eraan waarmee hij afgewerkt is. Eens per jaar plaatselijk oliën en eens per 10 à 15 jaar schuren, is dan ook niet vreemd. Een pvc-vloer hoeft in principe niet behandeld te worden. Stofzuigen en dweilen volstaat met het eens per 10 tot 15 jaar aanbrengen van een nieuwe laklaag.

Milieuvriendelijkheid

Kies je voor een houten plank, dan kun je ervan uitgaan dat het hout dat wij gebruiken afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Hierdoor is het een milieuvriendelijk keuze. Pvc is een kunststof en helaas niet biologisch afbreekbaar. Om toch iets met betrekking tot het milieu te doen, voldoen onze pvc vloeren wel aan de gestelde milieuvriendelijke normen. Daarnaast wordt het afval altijd gerecycled.

Isolatiewaarde

Tot slot is nog een belangrijk aspect om voor een bepaalde vloer te kiezen de isolatiewaarde. Deze ligt bij een houten plank net iets hoger dan bij pvc. Hout heeft namelijk een bufferende werking en daardoor blijft de warmte langer in huis, daarentegen is de opwarmtijd weldegelijk langer dan bij een pvc vloer.

Modern landhuis - Houten Vloer - De Paal Parket
Modern landhuis - Houten Vloer - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek