Skip to main content
Blog

Kosten pvc-vloer en houten vloer

By 20 februari 2024mei 24th, 2024No Comments

Kosten pvc vloer en houten vloer

De Paal parket - Houten vloer

Bij het kiezen van een nieuwe vloer komt meer kijken dan alleen het esthetische aspect. Ook de kosten spelen een belangrijke rol in je besluitvorming. De kosten van een pvc-vloer zijn nu eenmaal anders dan de kosten van een houten vloer. Ontdek welke optie het beste bij jouw budget en wensen past. Mocht je benieuwd zijn naar andere verschillen tussen de twee opties, lees dan hier het artikel over de verschillen tussen hout en pvc

Kosten PVC vloer

Hoewel de initiële kosten van een pvc-vloer lager zijn dan die van houten planken, zijn er ook andere factoren om te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud. Een pvc-vloer vergt minder onderhoud ten opzichte van een houten vloer, wat natuurlijk kosten bespaard. De keerzijde is dat een pvc-vloer ten opzichte van een houten vloer een minder lange levensduur heeft. Dat is natuurlijk ook een belangrijke factor om mee te nemen in de kostenberekening. Daarnaast zijn er diverse prijsklassen binnen pvc-vloeren, waardoor er voor elk budget een geschikte optie is. Ontdek de kosten van pvc-vloeren en maak een weloverwogen beslissing. 

Kosten houten vloer

Een houten vloer is wat betreft aankoop vaak duurder dan een pvc-vloer. Er is natuurlijk veel variatie in het type hout waardoor de prijzen ook uiteenlopen. Het grote voordeel van een houten vloer zijn de lange termijn voordelen. Een houten vloer gaat jarenlang mee waardoor je de kosten ook kan verdelen over meerdere jaren.  

Keuze van een motief

De legwijze van een vloer heeft ook invloed op de kosten. Sommige motieven, zoals visgraat, vereisen meer precisie van arbeid om te installeren dan eenvoudigere patronen zoals een rechte plank. Dit hangt ook samen met materiaalverspilling. Afhankelijk van het gekozen motief, kan er mogelijk meer materiaalverspilling zijn tijdens het snijden van de vloerdelen om het gewenste patroon te bereiken. Dit kan leiden tot hogere materiaalkosten. 

Twijfel je nog welke vloer het meest geschikt is voor jou? Breng een bezoek aan onze showroom. Onze experts staan klaar om je te adviseren!  

Karakteristieke visgraat - PVC Vloeren - De Paal Parket
Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek