Skip to main content
Blog

Pvc versus houten planken

By 6 februari 2024mei 24th, 2024No Comments

Duurzaam investeren: pvc versus houten planken - wat is milieuvriendelijker?

De Paal parket - Houten vloer

Bij De Paal Parket streven we naar duurzame en milieuvriendelijke vloeroplossingen, en daarom is het belangrijk om de duurzaamheidsaspecten van pvc en houten vloeren te onderzoeken. In deze blog bekijken we welke optie het beste past bij jouw streven naar een groenere levensstijl en duurzaam investeren.

Houten planken

Houten vloeren zijn van nature duurzaam, mits afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Bij De Paal Parket selecteren we onze houtsoorten zorgvuldig en zorgen we voor een traceerbare herkomst. Door te kiezen voor houten planken investeer je niet alleen in een tijdloos en warm materiaal, maar draag je ook bij aan het behoud van bossen en natuurlijke habitats.

Pvc-visgraat vloer

Pvc-vloeren worden vaak geprezen om hun duurzaamheid en milieuvriendelijke aspecten. Veel pvc-vloeren bevatten gerecyclede materialen en zijn volledig recyclebaar aan het einde van hun levensduur. Bovendien verreist een pvc-vloer minder onderhoud en heeft het een langere levensduur dan sommige andere vloermaterialen, waardoor de pvc-visgraat vloer een duurzame investering vormt voor de lange termijn.

Hart voor onze natuur

Bij De Paal Parket hebben we niet alleen hart voor vloeren, maar ook voor onze natuur. We streven naar een beter leefklimaat. Dit zie je niet alleen terug in de selectie van onze houtsoorten, maar bijvoorbeeld ook in de 1.630 zonnepanelen op ons pand. Wij willen voor zowel de mens als onze aarde het verschil maken.

Of je nu kiest voor een houten vloer of een pvc-vloer, beide opties hebben hun eigen duurzame voordelen. Houten planken bieden de charme van natuurlijk materiaal en dragen bij aan bosbehoud, terwijl pvc-vloeren uitblinken in duurzaamheid en recycleerbaarheid. Bij De Paal Parket helpen we je graag bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw behoeften en doelen op het gebied van duurzaam investeren. Op zoek naar inspiratie? Bekijk onze Pinterest pagina!

Karakteristieke visgraat - PVC Vloeren - De Paal Parket
Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek