Skip to main content

Multiplank vloeren

Het beste van twee werelden

De multiplank vloeren (ook wel lamelplankvloeren of duoplankvloeren) bieden het beste van twee werelden. Ze zijn samengesteld uit een multiplex onderlaag en een stevige robuuste toplaag. Dat maakt multiplank vloeren oersterk en vochtbestendig. Daarnaast zijn ze maatvast, ze werken niet meer én ze zijn geschikt voor vloerverwarming. Een slimme combinatie van sfeervol hout en een ultiem comfort. Niet voor niets zijn onze multiplank vloeren tegenwoordig onze meest gekozen houten vloeren!

Kleuropties

Je houten vloer is leverbaar in een breed scala aan houtsoorten en kleuropties! Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet. Wij geloven echter dat je ambacht en beleving niet op een plaatje kunt zien. En we weten uit ervaring dat je het beste beeld krijgt van de mogelijke kleuren wanneer je ze in onze showroom ziet. Daarom ontvangen wij je graag voor een persoonlijk adviesgesprek. We geven je dan een deskundig advies over de houten vloer die bij jou past!

De Paal - Vloeren - Kleuren - Taupe
De Paal - Vloeren - Kleuren - Summer Beach
De Paal - Vloeren - Kleuren - Double Alaska White
De Paal - Vloeren - Kleuren - Golden Oak
De Paal - Vloeren - Kleuren - Blank
De Paal - Vloeren - Kleuren - Summer Oak
De Paal - Vloeren - Kleuren - Begone
De Paal - Vloeren - Kleuren - Mature
De Paal - Vloeren - Kleuren - Alaska White-
De Paal - Vloeren - Kleuren - Country Oak
De Paal - Vloeren - Kleuren - Dark Oak
De Paal - Vloeren - Kleuren - Walnut Dark
De Paal - Vloeren - Kleuren - Distressed
De Paal - Vloeren - Kleuren - Livid
De Paal - Vloeren - Kleuren - Foggy
De Paal - Vloeren - Kleuren - Pebble
De Paal - Vloeren - Kleuren - Antracite
De Paal - Vloeren - Kleuren - Antiquity
De Paal - Vloeren - Kleuren - Rivet
De Paal - Vloeren - Kleuren - Ruthless
De Paal - Vloeren - Kleuren - Shell Grey
De Paal - Vloeren - Kleuren - North Sea
De Paal - Vloeren - Kleuren - Black Forest
De Paal - Vloeren - Kleuren - Pitch

Behandeling

Een laklaag, olielaag of hardwaxlaag beschermt je vloer tegen beschadigingen en vuil. Bovendien draagt ook de behandeling van je vloer in hoge mate bij aan de uitstraling die je houten vloer heeft. In onze showroom vertellen we je er graag meer over! Meer weten over het onderhoud van je vloer? Lees meer over het zelf uitvoeren van het vloeronderhoud, maak een afspraak met onze mensen om het onderhoud door ons uit te laten voeren of maak je keuze uit onderhoudsproducten in onze webshop.

Legwijzen

Onze multiplankvloeren zijn te leggen in de patronen visgraat, hongaarse punt, reguliere rechte planken, elleboog en ladder. Elk patroon geeft een eigen sfeer en uitstraling. Tijdens een bezoek aan onze showroom kun je alle legwijzen zelf bekijken én adviseren wij je graag!

Multiplank vloeren

Rechte plank

Neutraal, rustig en tijdloos. Een houten vloer die je legt als reguliere rechte planken, biedt rust in de ruimte en is nauwelijks aan trends onderhevig.

De Paal - Vloeren - patroon rechte plank

Multiplank vloeren

Elleboog

Het elleboogpatroon is een visgraatmotief, dat we een kwartslag draaien. Net zoals de visgraat is de elleboog verkrijgbaar in verschillende hoogte-breedte-verhoudingen.

De Paal - Vloeren - patroon elleboog

Multiplank vloeren

Visgraat

Een visgraatmotief brengt samenhang in de ruimte, maakt de ruimte optisch breder en verbindt verschillende ruimtes met elkaar. Traditioneel én weer helemaal van nu.

De Paal - Vloeren - patroon visgraat

Multiplank vloeren

Ladder

Onderscheidend en uitgesproken. Voor wie graag iets anders wil. Dat is het ladderpatroon. Het is te leggen in verschillende breedtes en verhoudingen.

De Paal - Vloeren - patroon ladder

Multiplank vloeren

Hongaarse punt

De Hongaarse punt brengt contrast in de ruimte en vormt banen naar het licht toe. Je hebt de keuze uit hoeken van 45 of 60 graden. Iedere optie heeft zijn eigen uitstraling.

De Paal - Vloeren - patroon hongaarse punt

Vloerverwarming en -koeling

In de winter genieten van de heerlijke warmte van vloerverwarming? En in de winter een aangename koelte creëren in huis? Onze multiplankvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Daarmee vormen ze een perfecte combinatie van sfeervol hout en ultiem comfort. Je massief houten vloer is niet geschikt voor reguliere vloerverwarming, maar is wel te combineren met lagetemperatuur-vloerverwarming (LTV). Op die manier kun je ook met een massief houten vloer genieten van heerlijk warme voeten. Wij adviseren je hier graag over!

De belangrijkste eigenschappen op een rij

  • Zeer sterk
  • Maatvast
  • Gegarandeerd vochtbestendig
  • Lange levensduur (20 – 60 jaar, afhankelijk van de gekozen kwaliteit)
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
  • In alle stijlen en leverbaar
De Paal Parket Planken vloeren

Veel gestelde vragen over multiplankvloeren

Wat is de levertijd van mijn houten vloer?

Onze populairste vloeren leveren we direct uit onze ruime voorraad. Voor overige vloeren geldt een levertijd van minimaal 3 weken. Zit je vast aan een strakke planning? Dan adviseren we je om ruim voor je ‘deadline’ onze showroom te bezoeken. De levertijd kan soms oplopen en we willen je niet voor verrassingen stellen.

Kan ik vloerstalen lenen om te zien hoe de vloer bij mij thuis overkomt?

Natuurlijk! We vinden het belangrijk dat je het juiste gevoel krijgt bij je vloer. Onze stalen zijn lekker groot, zodat je goed kunt bekijken hoe de vloer het bij jou thuis doet. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Waarom werkt De Paal met eigen vloerenleggers?

Dit doen we, omdat we dan zeker weten dat we met echte vakmensen te maken hebben, die binding hebben met ons bedrijf. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare en betrokken vloerenleggers met hart voor hout. Passie, precisie en perfectie staan bij onze mensen centraal! Bovendien kunnen we onze eigen leggers precies inzetten wanneer dat nodig is (oftewel: wanneer het in jouw agenda past).

Kan ik in de keuken een houten vloer laten leggen?

Ja, dat kan. Sterker nog, het gebeurt steeds vaker en het vergt nauwelijks extra onderhoud. Bovendien maakt een houten vloer je keuken ruimtelijker. Om je houten vloer in de keuken goed te onderhouden, is 1 à 2 keer per jaar plaatselijk een nieuwe olielaag aanbrengen voldoende. Dat kan met een spons of doek, waarna je de olie 10 minuten laat intrekken. Op de plekken waar het nodig is, trekt de olie in de vloer. De overgebleven restanten kun je met een droge doek* wegpoetsen.

* Pas op met gebruikte doeken! Hang de doeken waarmee je de onderhoudsolie hebt aangebracht direct na gebruik uit. Laat ze minimaal 24 uur hangen. Maak ze vervolgens nat voordat je ze met het huisvuil afvoert. Op deze manier voorkom je dat de doeken door broei kunnen ontbranden.

Kan er vloerverwarming onder mijn houten vloer?

Meestal wel. Al onze multiplank-, PVC- en laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Onze speciale multiplankvloer bestaat uit een multiplex laag met een toplaag van massief eikenhout. Doordat we die toplaag nauwkeurig terugdrogen én door speciale lijm is de warmtegeleiding van deze vloer optimaal.

Kan een houten vloer altijd vast verlijmd worden, ongeacht de ondergrond?

In principe wel, al is dit afhankelijk van enkele factoren. De meeste planken lijmen wij rechtstreeks aan de cementdekvloer. Bij verlijming op een houten werkvloer moet er echter een goede houten tussenvloer aangebracht worden. Het voordeel van een vast verlijmde vloer is dat de vloer minder loopgeluid produceert, niet meer werkt en (dus) geen kieren meer vormt.

Wat zijn de voordelen van een multiplankvloer ten opzichte van een massief houten vloer?

Een multiplankvloer is rechtstreeks te verlijmen, zodat de opbouwhoogte minimaal is. Daarnaast is de werking van de vloer zeer gering en zijn multiplankvloeren geschikt voor vloerverwarming. De maximale plankbreedte is ook breder dan bij massief houten planken: 40 centimeter tegenover een adviesbreedte van 24 centimeter.

Mag ik mijn houten vloer dweilen?

Ja, dat mag. We adviseren om een houten vloer eens in de 3 tot 4 weken te dweilen met voedende zeep (bij ons verkrijgbaar). Gebruik je geen voedende zeep? Dweil dan met alleen water. Wees terughoudend met overige reinigingsmiddelen of vraag ons om advies. Niet alle middelen zijn namelijk geschikt voor je houten vloer.

Ik heb een vlek of beschadiging in mijn houten vloer. Wat nu?

Gelukkig is het meestal niet nodig om rigoureus te werk te gaan. De meeste vlekken en beschadigingen zijn namelijk goed te verwijderen of (plaatselijk) te retoucheren. Bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgave.

Een van deze vloeren in het
echt bekijken?

Plan een adviesgesprek