Skip to main content
Blog

Vloerverwarming parketvloer

By 11 juli 2024No Comments

De perfecte match: vloerverwarming en -verkoeling onder een parketvloer

De Paal parket - Houten vloer

Vloerverwarming zorgt voor een comfortabele warmte en is bovendien een duurzame keuze, het verbruikt namelijk minder energie dan traditionele verwarming. Steeds meer nieuwbouwwoningen worden al standaard voorzien van vloerverwarming en bij renovaties en verbouwingen wordt er steeds vaker gekozen voor vloerverwarming. Een parketvloer en vloerverwarming zijn een comfortabele en duurzame match. In deze blog vertellen we alles wat je wil weten over vloerverwarming in combinatie met een nieuwe houten vloer.

De perfecte match

Vloerverwarming in combinatie met een houten parketvloer is een ideale combinatie. Wordt de parketvloer direct verlijmt op een bouwvloer met vloerverwarming, dan ervaar je veel comfortwarmte en profiteer je bovendien van een energiebesparende vorm van verwarmen. Hout is een duurzaam materiaal met sterk isolerende eigenschappen, bovendien heeft een parketvloer een lange levensduur. Kies je voor parket dan creëer je een warme, chique en gezellige uitstraling.

Geschikte houtsoorten

Het is belangrijk om een houtsoort te kiezen die minder reageert op temperatuur- en luchtvochtigheidsveranderingen. Een eiken parketvloer is erg populair en een zeer geschikt voor vloerverwarming. Behalve eiken zijn er ook nog andere soorten die geschikt zijn zoals prachtige tropische houtsoorten. Denk hierbij aan de prachtige kleuren van teak, afzelia en kambala. Vermijd de volgende houtsoorten: maple, beuken, jatoba, robijn en essen. Deze kunnen namelijk snel reageren op veranderende omstandigheden van luchtvochtigheid en temperatuur.

Vloerverwarming en -verkoeling

Alle benoemde houtsoorten kunnen ook worden toegepast op vloerverkoeling, mits condensbewaking aanwezig is. Waar vloerwarming zorgt voor comfortwarmte, zorgt vloerverkoeling ervoor dat tijdens warme periodes de vloer niet opwarmt of zelfs een beetje koelt zodat de temperatuur binnenshuis lekker koel blijft op warme zomerdagen. Steeds meer nieuwbouwwoningen zijn voorzien van zowel vloerverwarming als -verkoeling. Vooral bij duurzame installaties, met warmtepompen, wordt vloerverkoeling gebruikt om energie te winnen en op te slaan.

Laat je adviseren door De Paal Parket

Wil je in de winter genieten van de heerlijke warmte van vloerverwarming? En in de zomer een aangename koelte? De multiplankvloeren van De Paal Parket zijn geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerverkoeling. Laat je informeren door De Paal Parket om zo de juiste keuze te maken.

Landelijke woning - Houten vloer - De Paal Parket
Landelijke woning - Houten vloer - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek