Skip to main content
Blog

Welke kleur muur past bij mijn houten vloer

By 11 juli 2024No Comments

Hoe kies ik de juiste kleur muurverf die past bij mijn houten vloer?

De Paal parket - Houten vloer

Wil je de woonkamer een upgrade geven en kleur toevoegen? Denk dan aan de kleuren terracotta, groen of perzik. Het zijn dé interieurtrendkleuren van dit moment en geven je woonkamer echt een upgrade, zeker in combinatie met een prachtige houten vloer. Voor het kiezen van de juiste kleur voor je accentmuur is het belangrijk te achterhalen welke sfeer je wilt uitstralen. Ontdek welke combinaties zorgen voor welke sfeer.

De kleur terracotta

De Terracotta kleur is een warme en aardse tint die zorgt voor een Mediterrane, gezellige uitstraling. Combineer je een lichte houten vloer met terracotta muurverf dan ontstaat er een mooi contrast met rijke en warme tinten. Ondanks de warme tinten heeft je woonkamer een frisse uitstraling door het fijne contrast. Een donkere houten vloer heeft doorgaans een luxe en intieme sfeer. Door de muren te voorzien van de terracotta kleur wordt deze sfeer nog extra benadrukt.

Verschillende tinten groen

Groen is al jaren een populaire kleurtrend en doet denken aan de natuur: van een lichte pastelkleur tot aan een rijke donkere kleur groen. Heb je een lichte houten vloer in de woonkamer en wil je een frisse uitstraling? Kies dan voor een lichte groene muur. Zeker in combinatie met planten creëer je een frisse, rustgevende uitstraling. Een donkere houten vloer kun je perfect combineren met een donkere groene muur. Het geeft diepgang aan de ruimte dat perfect in balans is met rust en elegantie.

Perzik kleurige muren

Een perzikkleurige muur straalt warmte en rust uit en is nét wat excentrieker dan lichte aardetinten zoals beige. Heb je een lichte houten vloer en combineer je dat met een perzikkleurige muur dan creëer je een lichte en luchtig uitstraling. Het zorgt voor een ontspannen en zachte sfeer. Ook een donkere houten vloer kun je goed combineren met de kleur perzik. Het zorgt voor net wat meer contrast en verfijnde uitstraling.

Op zoek naar inspiratie? Bezoek dan onze Pinterest pagina.

Jaren 20-villa - Houten Vloeren - De Paal Parket
Riant appartement - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek