Skip to main content
Blog

De voor- en nadelen van een PVC-vloer

By 4 juli 2024No Comments

Ontdek de voor- en nadelen van een PVC-vloer

De Paal parket - Houten vloer

Steeds vaker wordt er gekozen voor een PVC-vloer. Ook wij als échte houtliefhebbers worden steeds enthousiaster over PVC-vloeren omdat deze bijna niet meer zijn te onderscheiden van echt hout. Benieuwd naar de mogelijkheden en wat de voor- en nadelen zijn van deze vloer? Lees dan snel verder. We zetten ze graag voor je op een rij.

Nauwelijks te onderscheiden van echt hout

De laatste jaren is de kwaliteit van PVC-vloeren sterk verbeterd. Fabrikanten passen verschillende nieuwe technieken toe om PVC-vloeren te creëren die net echt lijken. Zo worden de kunststof planken matter gemaakt en de noesten steeds mooier. Door allerlei slimmigheden toe te passen zijn de kunststof planken nauwelijks te onderscheiden van echte houten planken.

Professionele vloerenleggers

Hoe goed de fabrikant de planken ook maakt, het is heel belangrijk dat een PVC-vloer op de juiste manier wordt gelegd. Kies je voor een PVC-visgraatvloer dan zitten er ongeveer 15 verschillende planken in één verpakking. Bij een normale vloer zijn dat er vijf. Om een herhalend patroon te voorkomen is het belangrijk dat de vloer zo wordt gelegd dat het zo realistisch mogelijk lijkt. De professionele vloerenleggers van De Paal Parket zorgen er bijvoorbeeld voor dat sommige planken 180 graden worden gedraaid om zodoende een uniek patroon te creëren. De Paal Parket heeft inmiddels de eerste vloeren ontworpen waar zelfs 45 of 60 unieke planken in zitten.

De voordelen op een rij

  • Een PVC-vloer heeft een goede coating wat resulteert in weinig onderhoud
  • PVC is aantrekkelijker geprijsd dan hout
  • Net zoals hout is PVC geluiddempend
  • PVC kan in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling worden gelegd
  • Een PVC-vloer kan in diverse patronen worden gelegd bijvoorbeeld het visgraatmotief

Nadelen van een PVC-vloer

Volgens Caspar Schellekens, houten vloerspecialist bij De Paal Parket, moet je bij een PVC-vloer niet té kritisch kijken. Een PVC-vloer is vooral gunstig qua kosten en onderhoudsgemak. Het kan er tegenwoordig prachtig uitzien en wij als houten vloerenspecialisten weten als de beste hoe we daarvoor moeten zorgen. Het blijft echter kunstmatig en in dat opzichte kan een PVC-vloer het nooit winnen van een echte houten vloer. Wie écht iets moois wil, een vloer met ‘wauw-effect’, kan beter bij ons langkomen voor onze oneindige mogelijkheden in houten vloeren.

Twijfel je nog of ben je benieuwd naar het verschil? Bekijk dan onze social media kanalen voor inspiratie en bezoek de showroom van De Paal Parket zodat je hout en PVC naast elkaar kunt leggen.

PVC-Allicante-209-1920x1080, pvc-vloer, houten vloer
Pvc vloer, houten vloer, de paal parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek