Skip to main content
Informatie

Donkere vloer: inspiratie

By 9 januari 2024januari 23rd, 2024No Comments

4 inspirerende donkere vloeren

De Paal parket - Houten vloer

Welke kleur vloer je kiest is grotendeels afhankelijk van hetgeen dat je ermee wilt bereiken. In een grote ruimte kan een donkere vloer ervoor zorgen dat het geheel warm en toegankelijk aanvoelt. Heb je een wat kleinere ruimte en wil je toch een donkere vloer? Dan is het aan te raden om een donkere vloer te kiezen wanneer er genoeg lichtinval is. Zo blijft de kamer luchtig en open. Zie jij een donkere vloer wel zitten? Dan bieden we je graag wat wooninspiratie in de vorm van vier prachtige projecten!

Houten vloer als showstopper

Allereerst tonen we je graag deze betoverende familievilla. De benedenverdieping werd voorzien van een prachtige houten vloer. Door te kiezen voor een donkere vloer werd een stijlvolle sfeer gecreëerd en kreeg het interieur een warme toets. De visgraat vloer beschikt over een metallic touch, waardoor hij op een subtiele manier in het oog springt. De houten vloer is een echte showstopper.

Familievilla-donkere-houten-vloer-inspiratie
Familievilla-donkere-houten-vloer-inspiratie

Zwarte Hongaarse punt vloer

Ook deze andere prachtige houten vloer biedt volop wooninspiratie. De riante stadswoning kreeg een prachtige zwarte Hongaarse punt vloer. Houten planken op maat werden gebruikt om dit interieur van een heerlijke uitstraling te voorzien. De zwarte vloer kent verschillende kleurnuances in een baneneffect. Dit houdt in dat donkere en lichtere banen elkaar afwisselen. Door de mate van lichtinval is hierdoor een mooi effect gecreëerd dat volledig aansluit bij de verder moderne inrichting.

Riante-Stadswoning-Den-Bosch-1920x1080_2.jpg
Riante-Stadswoning-Den-Bosch-1920x1080_1

Pvc vloer met visgraat patroon

Graag tonen we je ook nog een donkere pvc vloer met visgraat patroon. De planken hebben verschillende kleurnuances, waarbij de donkere kleur de boventoon voert. Hierdoor ontstaat een prachtig patroon, dat nog meer benadrukt wordt door de legwijze van de planken. Doordat het interieur verder licht is en genoten kan worden van veel lichtinval is een prachtig eindresultaat werkelijkheid geworden.

LasVegas110_1920x1080_1.jpg
LasVegas110_1920x1080_2

Een harmonieus geheel

Door een visgraat patroon te combineren met rechte planken, is een bijzonder geheel ontstaan en kreeg de ruimte een exclusieve uitstraling. De donkere kleur draagt hier ook absoluut aan bij. Om ervoor te zorgen dat ruimte toch rust uitstraalt en niet te hard wordt, is gekozen voor een interieur met lichtere tinten bruin. Zo kon een harmonieus geheel ontstaan.

Donkere-slaapkamer_Biesgoud-1920x1080_2.
Donkere-slaapkamer_Biesgoud-1920x1080_1

Ben je na het zien van deze projecten opzoek naar nog meer wooninspiratie? Neem dan ook eens een kijkje op onze social kanalen, zoals Pinterest. Hier vind je nog veel meer mooie donkere vloeren waar jij je door kunt laten inspireren!

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek