Skip to main content
Informatie

Voordelen van laminaat

By 9 januari 2024januari 23rd, 2024No Comments

De vier belangrijkste voordelen van Laminaat

De Paal parket - Houten vloer

Laminaat is één van de meest gekozen vloeren voor in huis en dit betekent dat vrijwel iedereen er bekend mee is. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat laminaat door de jaren heen doorontwikkeld werd. De planken bestaan uit meerdere lagen van verschillende diktes. Het begint bij een onderlaag van kunststof, hierna volgt een HDF of MDF laag (dit zijn houtvezels, dan komt de decor laag die voor het unieke uiterlijk zorgt en tot slot heeft de laminaatvloer een toplaag van slijtvast kunststof. De kwaliteit van laminaat is geoptimaliseerd en de designs werden steeds realistischer. Een laminaat leggen is dan ook absoluut het overwegen waard. Wil je weten waarom precies? Dan vertellen wij je graag nog veel meer over de voordelen.

Realistisch aan hout

Allereerst is een voordeel van laminaat leggen, de prachtige uitstraling van de vloer. Laminaat is te leveren in een grote diversiteit aan verschillende structuren en kleuropties. Hierdoor is ontzettend veel mogelijk en kun je altijd wel een laminaatvloer vinden die past bij jouw interieur. Bovendien is laminaat nauwelijks van echt hout te onderscheiden, waardoor een warme uitstraling gegarandeerd wordt. Daarnaast kun je kiezen voor rechte planken of kun je een visgraat laminaat leggen. Beiden voorzien in een eigen sfeer of uitstraling.

Voor ieder budget

Laminaat biedt dus veel variatie in design, maar is daarnaast qua budget ook een erg slimme keuze. Zo beschikken we bijvoorbeeld over budgetlaminaat, dat erg geschikt is voor bijvoorbeeld op de zolder of de slaapkamer. Maar we hebben ook laminaat van topkwaliteit. Deze vloeren zijn erg geschikt voor ruimtes waarin zeer intensief geleefd wordt, denk aan de woonkamer. Deze duurdere vloeren zijn qua uiterlijk, zelfs door professionals, nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Lange levensduur

Door de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden op het gebied van laminaat en laminaat leggen, is de levensduur van deze vloeren verlengd. De lagen zorgen ervoor dat de planken oersterk zijn en dat de vloer goed beschermd wordt. Hierdoor blijft een laminaatvloer tot wel 30 jaar lang mooi! Daarnaast is laminaat ook erg goed te onderhouden. Het onderhoud stelt niet veel meer voor dan af en toe stofzuigen of dweilen.

Eenvoudig te leggen

Tot slot is het ook erg eenvoudig om een laminaatvloer zelf te leggen. Vooral wanneer je kiest voor het kliksysteem, waarbij je de planken enkel hoeft af te meten en in elkaar hoeft te klikken. Wil je zeker zijn van een mooi eindresultaat? Dan zou je het ook door ons kunnen laten doen! We staan voor je klaar en denken met je mee. Samen bekijken we welke kwaliteit, uitstraling en sfeer het beste passen. Het is dan ook aan te raden om langs te komen in de showroom, waar je de vloeren in het echt kunt ervaren en jij je nog meer inspiratie vindt.

Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket
Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek