Skip to main content
Informatie

Verschillende legwijzen

By 9 januari 2024No Comments

De verschillende legwijzen en patronen van een houten vloer

De Paal parket - Houten vloer

De houten vloer is erg populair door zijn warme uitstraling en tijdloze karakter. Bovendien is een houten vloer erg veelzijdig waardoor hij past bij ieder interieur. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, texturen, afwerkingen, maar ook uit legpatronen. Graag bieden we je inspiratie en laten we je kennis maken met deze verschillende patronen…

Rechte planken

Wil je een neutrale vloer, die rustig oogt en tijdloos is? Dan is een reguliere rechte plank wellicht wat voor jou. Een vloer met rechte planken biedt rust in de ruimte en is nauwelijks aan trends onderhevig. Dit betekent dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Het maakt niet uit of je van modern interieur houdt, een klassieke uitstraling waardeert of juist uit wil pakken, de houten vloer met rechte planken is een solide basis

Het Visgraat motief

Een trend van dit moment is het visgraat motief. Het is één van de meest traditionele patronen, maar ziet er tegenwoordig ook nog fantastisch uit. Door een visgraat vloer te leggen creëer je samenhang in de ruimte, maak je de ruimte optisch breder en verbind je verschillende ruimtes op mooie wijze aan elkaar.

De Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloer biedt contrast in de ruimte en vormt banen naar het licht toe. Om aan dit patroon toch jouw eigen draai te geven, kun je kiezen uit hoeken van 45 tot 60 graden. Iedere hoek heeft een andere uitstraling, waardoor iedere vloer uniek wordt. Kies je voor deze vloer? Bedenk dan van te voren, welke hoek het mooist zou staan bij jouw interieur.

Het Versailles patroon

Het Versailles patroon is werkelijk one of a kind. Met de legwijze Versailles evenaar je de authentieke sfeer van een echt Frans kasteel. Deze legwijze voorziet in een klassiek en unieke uitstraling. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd en er wordt voornamelijk voor gekozen door de echte liefhebbers.

Het Elleboog patroon

Wat ook een leuk motief kan zijn, is het elleboogpatroon. Dit is eigenlijk een visgraatmotief, dat voor een kwartslag wordt gedraaid. Hierdoor is het van belang dat de planken op maat zijn gemaakt, zodat ze als het ware als een puzzel in elkaar te schuiven zijn. De vloer is dan ook te verkrijgen in verschillende hoogte-breedte-verhoudingen.

Het Ladder patroon

Wellicht ben je al genoeg patronen gezien om een keuze te maken, maar we laten je graag ook nog kennis maken met het ladder patroon. Dit is een onderscheiden en uitgesproken motief dat heel goed te combineren is met een klassiek of rustig interieur. Het patroon is in verschillende breedtes en verhoudingen te leggen, waardoor je er veel kanten mee op kunt!

Meer over verschillende legwijzen
Verschillende-legwijzen_1-1920x1080
Verschillende-legwijzen_2-1920x1080

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek