Skip to main content
Informatie

Vakkundig onderhoud

By 9 januari 2024januari 23rd, 2024No Comments

Een houten vloer schoonmaken en onderhouden

De Paal parket - Houten vloer

De wintermaanden zijn vaak de gezelligste tijd van het jaar. We komen met familie en vrienden samen om de feestdagen te vieren, alles is schitterend versierd en we genieten van heerlijk eten en drinken. Hoewel het zo rond de kerst erg gezellig is, is dit vaak niet zo goed voor de houten vloer. De kans is groter dat er vlekken opkomen of dat de vloer beschadigd met al die mensen over de vloer. Maar hoe voorkom je dit? En een houten vloer schoonmaken, hoe zit dat precies? We vertellen je er graag meer over.

Watervlekken op de vloer

Een kerstboom is natuurlijk erg gezellig en sfeervol, maar helaas is het een heel karwei om de hem na de feestdagen de deur uit te werken. De kans is dan ook groot dat er vlekken en kringen achterblijven van het vocht dat nog uit de kersboom komt. Witte vlekken ontstaan als het water tot in de beschermlaag van het hout is doorgetrokken en als je net iets meer pech hebt ontstaan zwarte vlekken. Dit laatste bekent dat het water volledig in het hout is getrokken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop de vlekken te verwijderen zijn. Neem contact met ons op en stuur een foto mee, zo kunnen onze experts je voorzien van passend advies. Zo blijft jouw houten vloer er stralend uitzien!

De vloer behandelen

Ook is het slim om na de feestdagen de vloer nog eens goed te behandelen. Op deze manier blijft de vloer in goede staat en kun je er zo lang mogelijk van genieten. Een houten vloer wordt zowel behandeld met lak en olie als met hardwax. Het is bijvoorbeeld van belang dat een houten vloer met een olielaag plaatselijk bijgewerkt wordt op plekken die intensief worden gebruikt. Het product waarmee jouw houten vloer behandeld is, bepaalt hoe je om moet gaan met de vloer.

Vakkundig onderhoud

Er komt dus van alles kijken bij een houten vloer schoonmaken en onderhouden, maar het is wel goed om het regelmatig te doen. Hierdoor wordt de levensduur van jouw vloer aanzienlijk verlengd en weet je zeker dat je er zuinig mee omgaat. Heb je hulp nodig bij het onderhouden van de vloer? Dan kun je hiervoor ons expertise inschakelen. We helpen je graag en kijken mee naar de beste oplossingen. Daarnaast kun je ook in onze webshop terecht voor onderhoudsproducten. Zo wordt een houten vloer schoonmaken toch nog leuk!

Meer over onderhoud
De Paal - Onderhoud multiplank vloer
De Paal - Onderhoud laminaat vloer

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek