Skip to main content
Informatie

De voor- en nadelen van een lichte of donkere vloer

By 12 december 2023januari 23rd, 2024No Comments

De voor- en nadelen van een lichte of donkere vloer

Kleuren zijn van grote invloed op jouw gemoedstoestand. Vaak wordt dan ook gekozen voor een frisse of leuke kleur op de muur, maar denk je ook aan de vloer? Het kan van groot belang zijn om de kleur van de vloer af te stemmen op de ruimte. Het zorgt ervoor dat je de ruimte op een compleet andere wijze gaat ervaren. Stel daarom van te voren een kleurenpalet samen, waarbij de tinten op de muren en vloeren de basis vormen. Op deze manier weet je zeker dat het interieur er prachtig uit komt te zien en je de juiste elementen benadrukt. Maar hoe maak je nou een keuze? Zet de voor- en nadelen van zowel een donkere als een lichte vloer op een rij!

Een lichte vloer

In principe is het zo dat een lichte vloer ervoor zorgt dat de ruimte er optisch groter uit komt te zien. Is jouw woning niet zo groot, dan zou dit dus een fantastische oplossing kunnen zijn. Al helemaal wanneer je een lichte vloer combineert met een licht interieur. Lichte kleuren versterken namelijk het daglicht dat door de ramen naar binnen komt. Het ruimte zal hierdoor fris, luchtig en tijdloos aanvoelen. Daarnaast past een lichte vloer bij vrijwel alle interieurstijlen en is hij goed te combineren. Pas alleen op dat het geheel niet te kil wordt en voeg hier en daar een warme touch toe.

Donkere vloeren

Een donkere vloer ziet er daarentegen al gauw modern, statig of knus uit. Ook deze vloer is goed te combineren én het is heel eenvoudig om er een mooi contrast mee te creëren. Kies bijvoorbeeld voor muren in de kleur gebroken wit en combineer dit met een donkere vloer. Op deze manier ontstaat een contrast dat niet te hard wordt, maar direct aanspreekt. Met donkere kleuren kun je dus een prachtig eindresultaat realiseren. Houd er wel rekening mee dat donkere tinten daglicht niet versterken, maar juist absorberen. Dit houdt in dat een ruimte met veel donkere kleuren klein en opgesloten kan aanvoelen. Ga dus zorgvuldig om het kleurgebruik!

Inspelen op woondromen

Het maakt niet uit of een donkere of een lichte vloer jouw aanspreekt, je bent altijd bij ons aan het juiste adres. Kies voor mooie houten planken op maat, ga voor een pvc vloer of laat laminaat leggen. Ons assortiment is uitgebreid, waardoor we altijd kunnen inspelen op jouw woondromen. Kijk voor meer informatie en wooninspiratie op de website, of breng een bezoek aan onze grote showroom (650m2!). In onze showroom hebben we verschillende showvloeren liggen, die jou de een goed beeld geven van ons uitgebreide assortiment. Ook geven we je graag onze uitleenbare staalborden mee, zo maak je gegarandeerd de goede keuze!

Showroom
Lichte-houten-vloer-1920x1080
Lichte-houten-vloer-1920x1080_2

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek