Skip to main content
Informatie

De voordelen van een massief houten vloer

By 12 december 2023januari 23rd, 2024No Comments

De voordelen van een massief houten vloer

De Paal parket - Houten vloer

Een houten vloer in zijn puurste vorm; dan hebben we het over onze massief houten vloeren. Ze bestaan, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, uit massief hout. Bijzonder aan deze vloeren is dat ze de meest authentieke beleving van een echte houten vloer garanderen. Het is dan ook niet voor niets dat wij deze vloeren vooral leggen bij mensen die echte liefhebbers zijn van hout en heel bewust kiezen voor een prachtige ‘levende’ vloer. Massief hout brengt sfeer met zich mee, die met niets te evenaren is. Overweeg jij ook zo’n prachtige houten vloer? Dan vind je het vast fijn dat we alle voordelen voor je op een rij hebben gezet. Lees snel verder… 

Robuuste uitstraling

Het belangrijkste voordeel van een massieve houten vloer is zijn waanzinnige uitstraling. De vloer vangt niet alleen de sfeer van echt hout, maar vertaalt dit naar een warme, toegankelijke uitstraling waar volop van genoten kan worden. Naast het robuuste uiterlijk van de houten planken zorgt massief hout er ook voor dat andere zintuigen geprikkeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het zachte gekraak dat je hoort, wanneer je erover heen loopt. Daarnaast hebben wij een uitgebreide collectie massieve houten vloeren, waardoor je ook altijd een variant kunt vinden die past bij de door jou beoogde interieurstijl. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! 

Een duurzaam product

Massief houten vloeren zijn ervoor gemaakt lang mee te gaan en zijn dan ook erg duurzaam. Het geen uitzondering dat meerdere generaties van de pracht van de houten vloer kunnen genieten. Dit komt doordat hij meerdere malen geschuurd en afgewerkt wordt, waardoor de vloer erg lang mooi blijft. De krassen die de vloer door de jaren heen heeft opgedaan, kunnen met een onderhoudsbeurt volledig verdwijnen. Verder is de frequentie van het onderhoud afhankelijk van de afwerking, dus de lak of olie die je gebruikt. Met olie moet je eens per jaar oliën en om de 10 tot 15 jaar schuren. Bij lak bestaat het onderhoud alleen uit stofzuigen en dweilen. Voor het schuren geldt ook dat dit om de 10 tot 15 jaar moet gebeuren en rond die tijd breng je ook meteen een nieuwe laklaag aan. Dit betekent dat een vloer van massief hout in vrijwel iedere ruimte goed te plaatsen is. Het is alleen slim om natte ruimtes, zoals de badkamer en keuken, te vermijden. 

One of a kind

Daarnaast is het ook een feit, dat iedere massief houten vloer one of a kind is. Dit komt doordat geen twee bomen dezelfde structuur, nerven, noesten of tekening hebben. Je weet dus dat wanneer je kiest voor massief hout, je een uniek product in huis haalt. Je biedt anderen zo wel wooninspiratie, maar ze kunnen jouw vloer niet direct overnemen. 

Hebben deze voordelen jouw aandacht getrokken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden met massief hout? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee en kijken ernaar uit om jouw droomvloer te verwezenlijken.

Plan een adviesgesprek
Uitdagend appartement - Houten vloeren - De Paal Parket
Riant appartement - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek