Skip to main content
Informatie

Hongaarse punt: inspiratie

By 12 december 2023januari 23rd, 2024No Comments

3 INSPIRERENDE HONGAARSE PUNT VLOEREN

Vloeren zijn in allerlei soorten, maten en uitstralingen te verkrijgen. Heb je bijvoorbeeld al wel eens een vloer met een mooi patroon overwogen? Niet? Dan is dat absoluut het overwegen waard. Patronen zorgen ervoor dat het interieur direct een andere uitstraling krijgt. Een vloerpatroon dat door de jaren heen veel populariteit heeft gewonnen en waar veel mensen nog steeds fan van zijn is de Hongaarse punt vloer. Deze vloer bestaat uit schuin afgesneden planken die in een hoek van 45 tot 60 graden wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat een scherpe punt. Dit is dan ook meteen het verschil met een visgraatvloer, waarbij de planken haaks op elkaar komen te staan. Om je te inspireren tonen we je graag 3 prachtige projecten!  

Landelijke villa met houten vloer

Laat je bijvoorbeeld inspireren door deze waanzinnige landelijke villa met een prachtige houten vloer. De bewoners kozen voor een Hongaarse punt vloer, die in de woning dwars gelegd werd. Door hiervoor te kiezen sluit de vloer ontzettend goed aan bij de haard, de stalen deuren en andere zichtlijnen die in het interieur werden gecreëerd. Daarnaast is de vloer een belangrijke factor die harmonie creëert tussen functionaliteit en design. Het is een echte blikvanger, die voorziet in een heerlijke uitnodigende sfeer en het interieur naar ongekend niveau tilt.  

Landelijke-villa-met-houten-vloer-hongaarse-pun

Prachtig totaalconcept

Een andere prachtige Hongaarse punt vloer werd in dit schitterende appartement gelegd. De warme kleur van de vloer komt geweldig goed tot zijn recht. Dit komt doordat aardetinten de boventoon voeren in het interieur en ervoor zorgen dat het geheel er exclusief uit kwam te zien. Door de vloer woning breed te leggen lopen de ruimtes op subtiele wijze in elkaar over en is een totaalconcept ontstaan. Daarnaast voegt het lijnenspel van de Hongaarse punt vloer, een onmiskenbare meerwaarde toe aan de stijlvolle elementen binnen de ruimte. Het is werkelijk een prachtplaatje geworden!  

Modern appartement - Houten vloer - De Paal Parket
Modern appartement - Houten vloer - De Paal Parket

Lichte pvc vloer met patroon

Naast dat je bij ons terecht kunt voor een prachtige houten Hongaarse punt vloer, is het patroon ook uit te voeren in pvc. Daar is deze vloer het perfecte voorbeeld van. Het interieur van deze woning laat zich het beste omschrijven als minimalistisch, maar stijlvol en toegankelijk. De vloer vormt hierin de basis en daarom kozen de bewoners voor een lichte pvc vloer met een patroon. Op deze waanzinnige vloer konden zij de rest van het interieur eenvoudig afstemmen. Bovendien zorgt de Hongaarse punt ervoor dat het geheel spannend oogt. De Hongaarse punt vloer valt op, maar staat nog steeds voor subtiliteit.  

PVC-Allicante-209-1920x1080
PVC-Allicante-209-1920x1080

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek