Skip to main content
Blog

De verschillen tussen een pvc-vloer en een houten vloer

By 12 december 2023mei 24th, 2024No Comments

De verschillen tussen een pvc vloer en een houten vloer

De Paal parket - Houten vloer

Een mooie vloer is ontzettend belangrijk voor de uitstraling van jouw interieur en daarnaast is het ook een flinke investering. Daarom is het slim om goed na te denken over de vloer die uiteindelijk jouw voorkeur krijgt. Misschien heeft jouw droomvloer wel een warme uitstraling, is hij eenvoudig te onderhouden of mag hij niet te veel kosten? Om jouw wensen uit te laten komen denken wij graag met je mee. Geef jouw wensen door en we gaan samen kijken naar de vloer die hier het beste bij aansluit. Om je alvast een voorproefje te geven van onze service, lichten we graag in deze blog toe wat de verschillen zijn tussen prachtige pvc-vloeren en onze vloeren met houten planken. Hopelijk wordt het maken van een keuze zo al iets eenvoudiger…

Het onderhoud

Allereerst gaan we graag in op het onderhoud van zowel een houten vloer als een pvc-vloer. Een vloer met houten planken dient anders behandeld te worden dan pvc. Dit komt doordat de pvc-vloer over het algemeen een kwalitatief hoogwaardige toplaag heeft die de vloer beschermd tegen krassen, stoten en water. Een pvc-vloer leggen kan hierdoor zelfs in de keuken of badkamer. Ook houdt dit in dat de vloer erg eenvoudig schoon te maken is. De levensduur van een houten vloer wordt daarentegen gewaarborgd door de planken te oliën, te schuren of te lakken. Dit lijkt misschien veel werk maar door de doorontwikkelde technologie van bijvoorbeeld lak valt het onderhoud vooralsnog mee. Even stofzuigen of dweilen, het kan allemaal, ook bij een houten vloer.

De vloer leggen

Een pvc-vloer leggen werkt in principe bijna hetzelfde als het leggen van een houten vloer. Er is in beide gevallen een egale ondervloer nodig. Daarnaast is het over het algemeen iets eenvoudiger om een pvc-vloer te leggen, maar eventuele oneffenheden drukken wel makkelijker door. Houten planken zijn immers dikker dan een plank van een pvc-vloer. Ook is het in beide gevallen mogelijk om te kiezen voor een mooi patroon. De pvc-visgraat vloer is bijvoorbeeld erg populair, net zoals de houten Hongaarse punt vloer.

De prijs en uitstraling

Daarnaast zijn er nog een aantal aspecten die belangrijk zijn om de juiste keuze te maken. Hoewel dit in de praktijk niet zo veel scheelt is een pvc-vloer relatief gezien goedkoper dan een echte houten vloer. Ben je opzoek naar een vloer met een warme, robuuste uitstraling? Dan raden we zonder twijfel een echte authentieke houten vloer aan. Hoewel een pvc-vloer er tegenwoordig ook erg realistisch uitziet is hij niet te vergelijken met echte houten planken.

Dus ga goed na wat jouw wensen zijn en welke vloer daar het beste bij aansluit: wordt het de pvc-visgraat vloer of ga je toch liever voor echt hout?

Meer inspiratie
Gezinswoning - PVC Vloeren - De Paal Parket
Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek