Skip to main content
Informatie

Duurzaamheid houten vloeren

By 16 januari 2024januari 30th, 2024No Comments

De duurzame kwaliteiten van een houten vloer

De Paal parket - Houten vloer

Je kiest niet zomaar een vloer uit, maar hier gaat een heel proces aan vooraf. Dit komt doordat je natuurlijk wilt dat de vloer goed past bij de uitstraling van jouw woning en daarnaast is het vaak ook een vereiste dat de vloer moet voldoen aan verschillende aspecten waardoor een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd wordt. Wanneer je veel waarde hecht aan de duurzaamheid van een vloer, dan is de houten vloer absoluut het overwegen waard. Houten planken zijn erg sterk en geschikt voor intensief gebruik. Graag lichten we deze duurzame eigenschappen nog wat verder uit. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt, wanneer je kiest voor een houten vloer.

Massief hout

Wil je graag een vloer van massief hout? Dan is het allereerst goed om te weten dat ze in alle stijlen leverbaar zijn. Daarnaast is een ander belangrijk voordeel van zo’n vloer dat ze een ontzettend lange levensduur hebben, namelijk wel 30 tot 60 jaar. Dit komt doordat de houten planken goed te onderhouden zijn en daardoor behouden ze lang hun mooie uitstraling.

Multiplank vloeren

Ook kun je bij ons terecht voor multiplank vloeren. De houten planken die dan gebruikt worden zijn zeer sterk, maatvast en gegarandeerd vochtbestendig. Hoewel deze vloeren verschillen van een vloer gemaakt met massief hout, is ook dit een duurzame investering. De levensduur van een multiplank vloer kent door deze kenmerken een levensduur van 30 tot 60 jaar.

Traditioneel parket

Tot slot kun je ook nog kiezen uit een traditioneel parket. Een voordeel van deze vloer is zijn ambachtelijke uitstraling. Daarnaast kent ook het parket een levensduur van wel 30 tot 60 jaar. Net als bij de andere vloeren komt dit door de manier waarop hij behandeld wordt na het leggen en doordat jaarlijks onderhoud dat vereist is. Met weinig onderhoud haal je maximale resultaten.

Duurzaam investeren

Een houten vloer staat dus voor duurzaam investeren. Natuurlijk, een robuuste vloer met houten planken is niet de goedkoopste vloer, maar door de lange levensduur en het duurzame karakter kan de vloer wel ontzettend lang meegaan.  De exacte levensduur is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gebruik van olie of lak en de manier waarop je onderhoud pleegt. Daarnaast is er bij elke schuurbeurt te keuze om te veranderen van kleur of afwerking. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je mee kunt gaan met de trends van dat moment als daar behoefte naar is. Dit is natuurlijk wel een investering waard! Wil je meer weten over onze producten of hoe je jouw houten vloer lang mooi houdt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben een antwoord op al jouw vragen!

Plan een adviesgesprek
Karakteristieke visgraat - PVC Vloeren - De Paal Parket
Schuurwoning - Houten vloeren - De Paal Parket

Bezoek de showroom
in schijndel

De Paal parket - Houten vloer
Plan een adviesgesprek